Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Листопад » 30 » Ті, що пережили пекло…
17:23
Ті, що пережили пекло…

     30 листопада 2016 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулася дуже хвилююча зустріч «Ті, що пережили пекло…» – презентація звіту про порушення прав людини, що було здійснено по відношенню до осіб, які перебували в полоні в ході військових дій на Донбасі.

     

     Розпочала зустріч директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак. Вона представила гостей – ініціаторів і організаторів презентації заст. голови Івано-Франківського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Михайла Січку та керівника Івано-Франківської обласної організації «Молода Просвіта» Євгенію Бардяк. 
     Молоді активісти-просвітяни Михайло Січка і Євгенія Бардяк зібрали свідчення жертв про місця незаконних ув’язнень на Донбасі і видали книгу, де розповідається про жахи полону. Дане видання презентується по багатьох містах України, а також за кордоном, щоб донести правду до людей.

     Зі сльозами на очах і щемом у серці присутні переглянули документальний фільм про тих, що пережили пекло полону.

     Вчитель Камінської ЗОШ І-ІІ ст. Василина Мердух підготувала презентацію про кіборга Станіслава Стовбана, батько якого є вихідцем з села Камінь, про своїх односельчан учасників АТО та про Героїв Рожнятівщини, які загинули в зоні АТО, – Миколу Михайлишина і Олега Лисевича. 

     Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв-земляків та всіх, хто загинув, захищаючи свободу і єдність України. 
      Своїми думками і переживаннями ділилися мужні чоловіки, які пройшли пекло війни і отримали поранення, військовий комісар, підполковник Олександр Жилак та учасник АТО Богдан Мельник з Перегінського.

    

       Отець Роман Токарик у своєму виступі акцентував на тому, що Україна є жертвою сусіда-агресора, що ми на своїй землі, на яку зазіхнули чужинці, а злі наміри з часом будуть покарані. «Бог Добрий, бо «Бог є любов, і хто перебуває в любові, перебуває в Бозі і Бог в ньому…». Любімо один одного, єднаймося у цей нелегкий час, тримаймося купи, творімо добро і будьмо милосердними, молімося за Україну та її захисників» – сказав отець Роман.

      Військовий капелан отець Іван Креховецький зазначив, що покликання капелана – бути поруч, що інколи важливо просто вислухати людину і запалити хоч маленький вогник надії в її очах, навіть не сказавши ні слова. Отець Іван вже неодноразово побував на передовій, багато бачив на власні очі і чув від воїнів АТО, про те, що зараз відбувається на східних кордонах нашої держави. Він впевнений, що з Божою допомогою Україна переможе, а наші щирі молитви допоможуть і підтримають тих, хто зараз захищає рідну землю. 

      На завершення Марія Василівна подякувала гостям за презентацію спогадів полонених на Донбасі «Ті, що пережили пекло…» та всім присутнім, які знайшли час і завітали до бібліотеки поговорити про те, що сьогодні болить кожному українцю. 

     В районній бібліотеці організовано книжкову виставку "Пекло війни у спогадах, поезії і прозі"

 

Категорія: Події | Переглядів: 792 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ