Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2021 » Серпень » 31 » Титан віків, Мойсей України, велет думки і слова: 165 років з дня народження Івана Франка
15:17
Титан віків, Мойсей України, велет думки і слова: 165 років з дня народження Івана Франка

      Цього року ми відзначаємо 165 років від дня народження Івана Яковича Франка. 31 серпня 2021 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки проведено літературно-музичне свято «Титан віків, Мойсей України, велет думки і слова» з нагоди відзначення цієї знаменної дати. Поціновувачі Франкового слова зібралися, щоби пройтися сторінками його книг, поринути у поетичний світ і пізнати ліричну Франкову душу, відкрити красу природи, гармонію людини і навколишнього світу, осмислити вічні філософські думки, відчути дух патріотизму і почути його клич до боротьби, до правди, до свободи.

     

    Ведуча заходу завідувачка відділу інформаційних технологій, краєзнавства та соціокультурної роботи Рожнятівської публічної бібліотеки Ніна Шищак пройшлася життєвими і творчими стежками Івана Франка, які беруть початок в чарівному куточку Прикарпаття серед мальовничої природи.

    Члени літературного об’єднання «Горгани» прочитали авторські вірші, присвячені цій видатній постаті в українській літературі. Письменник, краєзнавець, журналіст, громадський діяч, голова літературного об’єднання «Горгани», голова Рожнятівського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, лауреат багатьох літературних премій, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Михайлів зазначив, що літературну спадщину і науковий доробок Івана Франка можна назвати світанком України, золотою зорею, ясне світло якої до цього часу є провідником до волі і єдності нашого народу та прочитав свої вірші «До Франка», «Привіт, Одесо».

    Свої вірші-посвяти Івану Франку читали поетеса, лауреат літературних премій, член НСПУ Леся Шмигельська «Ще від Франка», поетеса, лауреат літературних премій, член НСПУ Наталя Данилюк «Велет духу людського», поетеса, член НСПУ Ольга Парадовська «Він марив нею…», поетеса Світлана Діденко «Титан віків», поетеса Ольга Мацьків «Тричі мені являлася любов. Іван Франко», новий член літературного об’єднання «Горгани» Ольга Колодніцька «Пам’яті Івана Франка».

     

      

     

     В цей день перепліталося читане і співане Франкове слово. Прозвучали пісні на слова Івана Франка «Не пора», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Час рікою пливе», «Чого являєшся мені», «Не можу забути» у неперевершеному виконанні народного аматорського хорового колективу Союзу українок Рожнятівського Народного дому (кер. Світлана Діденко), викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Яремчук, народного аматорського вокального ансамблю «Мелодія» Рожнятівського Народного дому (кер. Ірина Кравців). 

    

      

     Долучилися до Франкових читань працівники бібліотеки Оксана Булат, Наталія Сеничак, Мар’яна Казимирович. 

     Начальник відділу культури Галина Курташ прочитала вірш Івана Франка про Україну «Моя любов» і сказала, що ми маємо черпати мудрість із його творчості, яка і сьогодні промовляє до нас голосом людської віри, повним сили і величі генія Івана Франка.

        Франко – великий душею, великий серцем, великий розумом. Франко – багатогранний та унікальний. Він залишив нащадкам цілу духовну скарбницю, повну перлин мудрості і краси. 

Переглядів: 490 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ