Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 24 » Тиждень дитячого читання: день перший – «Мама, тато і я – читаємо «Кобзаря»
18:35
Тиждень дитячого читання: день перший – «Мама, тато і я – читаємо «Кобзаря»
    24 березня 2014 року в Рожнятівській дитячій бібліотеці стартував Тиждень дитячого читання, який цього року проходить під гаслом ««Кобзар» Тараса Шевченка – настільна книга кожної української дитини». 
    Перший день – «Мама, тато і я – читаємо «Кобзаря» виявився цікавим і багатогранним. Діти прийшли на свято разом із своїми батьками, бабусями. У дитячій бібліотеці на них уже чекала виставка малюнків «Поезія Шевченка очима дітей». Юні читачі з цікавістю визначали назву твору до якого був представлений малюнок. А потім почалось найцікавіше: маленькі декламатори читали улюблені вірші Т. Шевченка, а батьки ділилися своїми спогадами про свої перші відвідини дитячої бібліотеки, про першу прочитану книгу, розповідали, як у їхній родині шанують Шевченка, з покоління в покоління передають родинні «Кобзарі».
    Дзвенислава Синичак читає в дитячій бібліотеці відколи себе пам’ятає, таку ж любов до книги вона прищепила і своїм донечкам-близнятками Каріні та Ангеліні. На святі дві сестрички прочитали вірші Т. Шевченка «Тополя» та «У кожного своя воля». Павлик Гулянич прийшов на свято разом із своєю мамою Тетяно Василівною, яка працює викладачем Рожнятівської школи мистецтв. Пані Тетяна у своєму зверненні до маленьких любителів шевченкового слова наголосила, що у кожній родині шанують Великого Кобзаря як пророка і генія української нації і саме від батьків багато залежить, щоб у дитячих серцях горіла та іскорка розуміння приналежності до української нації, її звичаїв і традицій. Разом з батьком Василем та мамою Любою прийшов на свято Денис Семкович – активний читач дитячої бібліотеки. Хоча він навчається лише в другому класі Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, він залюбки читає, знає багато віршів напам’ять і бере активну участь у різних заходах. Майстерно виконала вірш «Лілея» Антоніна Цап – читач №1 дитячої бібліотеки. Також запам’яталося гостям бібліотеки щире виконання вірша «Зацвіла червона калина» Надійки Рудої.
     Учні молодших класів читали вірші: «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя», «Зацвіла в долині червона калина», «Тече вода з-під явора». Діти не лише декламували вірші Шевченка, але й висловлювали власну думку про прочитане.
    Крім дітей з Рожнятова, взяти участь у першому дні Тижня дитячого читання до книгозбірні прибули діти і з навколишніх сіл: Софійка Костишин з Нижнього Струтина, Антоніна Дичка з села Креховичі, Кузів Сергій з Рівні, Олександр Шищак, Діанака Сеничак, Вікторія Джавага з села Сваричів.
     Під час заходу ожило Кобзареве слово. Учні із задоволенням декламували вірші та уривки з книги «Кобзар», також відповідали на запитання вікторини «Знавці життя і творчості Шевченка». А потім разом заповнили кросворд «Як ми знаємо твори Шевченка». Не обійшлося свято без пісні. Для своїх ровесників та всіх присутніх Антоніна Дичка виконала пісню «Тече вода з-під явора». А від так малята разом із батьками в Інтернет-центрі дитячої бібліотеки переглянули мультфільм «Садок вишневий коло хати» та відеофільм «Обличчя української історії: Тарас Шевченко».
     Учасники шевченківських читань на згадку отримали пам’ятні подяки і книжкові закладки. Глядачі щедрими оплесками оцінили виступи юних аматорів.
     Всі присутні на заході переглянули ілюстровану книжкову виставку «Читаймо Шевченка, учімося в нього».
 
Див. також http://rozhdlib.blogspot.com/2014/03/blog-post_24.html
 
Категорія: Події | Переглядів: 898 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ