Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Лютий » 7 » У бібліотеці провели День безпечного Інтернету 2017
17:21
У бібліотеці провели День безпечного Інтернету 2017

     Кожного року у другий вівторок лютого світова спільнота відзначає «День безпечного Інтернету», який започаткувала Європейська мережа безпечного Інтернету Insafe у 2004 році. Впроваджуючи проект «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках», 7 лютого 2017 року Рожнятівська центральна районна бібліотека активно долучилася до заходів по відзначенню «Дня безпечного Інтернету». Цьогоріч він проходив під гаслом «Будь зі мною: об’єднаймося для кращого Інтернету».
     Не секрет, що в мережі Інтернет з’являється багато нецензурної та насильницької інформації. Тому цей день започатковано для привернення уваги всіх, особливо дітей і молоді до позитивного і відповідального використання Інтернет-ресурсів.
     Наші активні користувачі Інтернету часто зустрічаються з певними запитаннями, проблемами. Щоб дізнатися більше про свої права як Інтернет-користувача, віднайти межу між приватністю та свободою вираження поглядів он-лайн, уникнути перебоїв з доступом до Інтернету,  у кілька кліків дізнатися як стати студентом одного з найпрестижніших вузів світу, навчитися самим створювати власні он-лайн спільноти у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів було проведено короткий курс «Права людини та Інтернет». Він розроблений за сприяння спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» на виконання Рекомендації СМ/Rec (2014)6 Комітету міністрів Ради Європи щодо Посібника з прав людини для Інтернет-користувачів. Слід зазначити, що курс складається з 8 відео-лекцій: «Доступ і недискримінація»; «Свобода вираження поглядів та інформації»; «Зібрання, об’єднання та участь»; «Приватне життя і захист даних»; «Освіта і грамотність»; «Діти і молодь»; «Ефективні засоби правового захисту».
     У цей день користувачі з цікавістю ознайомлювались із запропонованими бібліотекарем-консультантом короткими відео-лекціями курсу, з охотою ділилися своїми думками та спостереженнями. Впродовж Дня безпечного Інтернету проводились рекомендаційні бесіди, опитування, консультації. Відвідувачі не тільки підтримали гасла «Обіцяю у 2017 не публікувати фото інших без їх дозволу», «Обіцяю у 2017 не використовувати гаджети як няню для своєї дитини!», але створили своє власне – «Люблю рідну мову! Слідкуватиму у 2017 році за правописом і культурою мови у своїх коментарях он-лайн!»

        

       

       

       

     Шановні користувачі! Приєднуйтеся до курсу «Права людини та Інтернет» сьогодні (тут http://hr-online.org.ua/ua/kursi/prava_lyudini_ta_internet/), щоб вміти відстояти свої права он-лайн завтра! 

Категорія: Події | Переглядів: 617 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ