Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Форма входу
Статистика
Головна » 2022 » Лютий » 18 » У Рожнятівській бібліотеці презентували книгу «Євген Коновалець та його доба»
10:13
У Рожнятівській бібліотеці презентували книгу «Євген Коновалець та його доба»

      У Рожнятівській бібліотеці презентували книгу «Євген Коновалець та його доба»17 лютого 2022 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбулася презентація  книги «Євген Коновалець та його доба».

       Цікаве видання презентував Інститут наукових студій націоналізму. На Рожнятівщині книгу представили доктор політичних наук, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич; історик, науковець, краєзнавець, доктор історичних наук, професор, громадський діяч, наш земляк уродженець смт Рожнятів Сергій Адамович; кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Микола Вітенко.
        Представив гостей депутат Івано-Франківської обласної ради Олег Понайда. Він закупив книгу для всіх бібліотек нашої громади. 
       Книга «Євген Коновалець та його доба» – перевидання збірника статей, спогадів, документів та фотоматеріалів про життя та діяльність полковника Армії УНР, голови УВО та ОУН Євгена Коновальця. Перше видання  вийшло друком 1974 року в Мюнхені накладом фундації Євгена Коновальця. Презентоване видання доповнено коментарями та фотографіями до тексту, що відображають останні наукові дослідження, доповнюють та уточнюють події та імена, про які йдеться в  книжці. Упорядниками другого видання є Володимир Мороз, Володимир Муравський, Іван Хома. Автор ідеї перевидання та передмови до другого видання – Олександр Сич.

     Презентована книга – це практично хрестоматія з української політичної історії 20-30-х років минулого століття. Тут мова не тільки про постать Коновальця, а також про атмосферу тієї доби в найменших деталях.
       Олександр Сич зазначив, що книга є надзвичайно важливою в наш час, адже Євген Коновалець є взірцем політичного лідера, якого сьогодні дуже бракує, бо саме постать лідера ОУН Євгена Коновальця сформувала великий пласт борців за незалежність України. Він наголосив на тому, що кожному, хто хоче знати українську політичну історію тих років, варто прочитати цю книгу, навіть якщо він не є сповідником ідеології націоналізму. 
         Сергій Адамович зауважив, що перевидання набагато більше по об'єму за оригінал, але читається набагато легше, звернув увану на те, що дуже вдало підібрано назву книги, бо в ній розповідається про Коновальця та його оточення, про спроби побудувати опір в Україні. Він також говорив про те, що Коновалець був не тільки вояком, а й справжнім інтелектуалом, талановитим до всього, добрим письменником, вчителем для молоді, який поставить на вірний шлях, пояснивши ідею, з якою вона має йти.
       Микола Вітенко розповів, що до перевиданої книги додали нові наукові праці, які вийшли після 1974 року, зробили коментарі і значно збільшили ілюстративну частину книги. Це книга про те, як зростав Коновалець як політичний лідер, державний і громадський діяч, про те, що боротьба за Україну завжди була нелегкою.

        «Приємно, що є інтерес до книжки, бо вона зараз особливо актуальна в такий нелегкий для України час» – сказала представник Інституту наукових студій націоналізму, депутат Івано-Франківської обласної ради, голова комісії з питань культури Мар’яна Гринечко.

     Голова Рожнятівської селищної ради Василь Рибчак привітав гостей на теренах Рожнятівської громади, подякував за цікаву і змістовну презентацію книги, зазначивши, що Коновалець – це постать, яка об’єднує, та вручив в дарунок книги «Рожнятівщина: хроніка незалежності», «Рожнятівщина в іменах». 

     

    Присутні ділилися своїми думками, враженнями від книги, задавали питання гостям. У бібліотечній світлиці панувала тепла і невимушена атмосфера.
       На завершення зустрічі в дарунок для гостей та всіх присутніх прозвучала пісня «Йшла до Бога Україна» у надзвичайно проникливому виконанні художнього керівника Рожнятівського Народного дому Ірини Томків. 

 

Переглядів: 270 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ