Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Листопад » 27 » "Усі мої думки тобі, народе вільний..."
18:05
"Усі мої думки тобі, народе вільний..."
     27 листопада 2013 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки організували книжкову виставку «Усі мої думки тобі, народе вільний, і пісня серця, музика душі тобі!» та провели для користувачів кафедри юнацтва бесіду біля виставки «Згадайте предків своїх, щоб історія перед вами не згасла…» до 150-річчя від дня народження видатної української письменниці Ольги Кобилянської.
     Ольга Кобилянська – класик української літератури кінця ХІХ-поч. ХХ століть, гірська орлиця нашої літератури, сучасниця Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського, Василя Стефаника, Осипа Маковея.
     В українську літературу ввійшла, пройшовши тернистий шлях, сповнений наполегливої праці. Кращі її твори перекладено багатьма мовами та екранізовано. Своїми повістями, оповіданнями, новелами і публіцистичними статтями вона зайняла гідне місце в українській літературі.
     З особливим захопленням молоді люди слухали про документально-постановочний фільм «Valse Brillante. Ольга Кобилянська», що у рамках святкування 150-річчя від дня народження письменниці створила студія «ВІАТЕЛ» за сприяння Земляцтва буковинців м. Києва «Буковина». Цей фільм є продовженням відомого серіалу «Гра долі» і розповідає про життя, про долю, про кохання Ольги Кобилянської та про єдине оповідання, яке вона не записала – «Valse Brillante».
     Пройшли роки, та час нічого не заподіяв її творам, а тільки утвердив їх у нашому народі, приніс їх у новий світ такими ж великими, самобутніми і неповторними. Дороге і близьке слово Ольги Кобилянської нам, її нащадкам.
    
     "Книжки виходили не на широку дорогу: вузькими й тернистими стежками пробивались вони до людей, до читачів своїх, їх перепиняли, їм перетинали шлях, з рук людини виривали.
    Тільки тепер осяяв їх ласкавий промінь. Тільки тепер нам милі світлі дні. Дивлюся на все довкола – і скільки справдилось моїх мрій! Омріяна людина щастя відшукала. Для жінки-страдниці, за чиє горе моє серце скипало кров'ю, відкрився світ, розвіялась пітьма. Земля, полита потом, зазеленіла рясно, на ній буяють найпринадніші квіти: освіта, вільна праця, культура для люду, що стільки літ страждав. І книжка – найдорожчим подарунком стала дитині, що матір з роботи жде, тій дівчині, що у прислузі коротала молоді роки, навіть дідові, що ось лише прозрів".
ОЛЬГА КОБИЛЯНСЬКА
Категорія: Події | Переглядів: 900 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ