Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Листопад » 13 » «В кожнім слові – Господь з нами, Україна і Кобзар»: презентація журналу «Перевал».
17:26
«В кожнім слові – Господь з нами, Україна і Кобзар»: презентація журналу «Перевал».

     13 листопада 2014 року у світлиці районної бібліотеки відбулася презентація оновленого всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» №1-2 за 2014 рік «В кожнім слові – Господь з нами, Україна і Кобзар», приуроченого 200-літтю від дня народження Кобзаря. Тут представлено широкий діапазон літературно-художніх творів, цікавих наукових досліджень, публіцистичних роздумів митців і вчених Прикарпаття і Шевченківського краю, а також дослідників з різних згромаджень української спільноти у світі. «Борітеся – поборете!» – таким є девіз тематичного випуску часопису.

     Творчу зустріч молитвою розпочав отець-декан Рожнятівського протопресвітеріату УГКЦ Василь Пастух.
     Презентований номер журналу «Перевал» вирізняє інформаційна насиченість публікацій, авторами яких є лауреати Національної премії імені Т. Шевченка, науковці минувшини й сьогодення, що підтверджує розкішну географію постійних дописувачів журналу і його шанувальників.  
     Головний редактор журналу «Перевал» Ярослав Ткачівський – відомий поет і прозаїк, пісняр і гуморист, сатирик і публіцист, автор інтимної та громадської лірики, багатьох поетичних та прозових творів на релігійну тематику, член Національної спілки письменників України, депутат Івано-Франківської обласної ради. Ярослав Васильович зробив екскурс по сторінках часопису, ознайомив з оновленим складом редакційної колегії, поділився планами на майбутнє, розкрив тематику наступних номерів журналу. 

     На сторінках презентованого часопису вміщено твори нашого земляка письменника, краєзнавця, члена Національної спілки письменників України Любомира Михайліва. Любомир Львович представив до уваги читачів вірш «Монолог із Майдану», який викликав у присутніх щем в душі і сльози на очах.

     Оновлена редакційна колегія часопису втілює в життя заповітну мрію письменників Івано-Франківщини про те, щоб кожний номер журналу увійшов не тільки до прикарпатських осель, шкіл та культурних закладів, але й до світлиць та установ в інших областях єдиної України. 
     Директор Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган розповіла про тісну співпрацю бібліотеки з Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки письменників України, зазначила, що Ярослав Ткачівський – це людина власної гідності, чистої моралі і світлої віри, громадянин, якого болить майбуття України та християнин, який відкрито несе любов і добро своєї душі до людей.

     Нечуваної сили емоції викликали у присутніх власні поезії Ярослава Ткачівського різної тематики, які автор представив до уваги присутніх. Поет також прочитав свої ще не опубліковані нові твори, відповідав на запитання читачів. Для поповнення фонду Рожнятівської книгозбірні Ярослав Васильович подарував свої книги.
     Голова районної ради Назарій Іванів, поетеси нашого краю Галина Пухта та Леся Шмигельська-Варварук, начальник управління Державного казначейства у Рожнятівському районі Ольга Дмитришак, сільський голова с. Грабів Галина Чекіт, краєзнавець Богдан Бачкур, громадський діяч Тарас Федорович взяли участь у безпосередньому діалозі з Ярославом Ткачівським в режимі вільного мікрофону та поділилися своїми думками і враженнями.

    

    

   

     Музичні вітання для автора та присутніх дарувала чарівна кароока бойківчанка Ірина Русин.

     На завершення творчої зустрічі директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала усім, хто знайшов час і завітав на зустріч з багатогранним поетичним словом Ярослава Ткачівського. Вона зазначила, що дивовижний світ Ткачівського слова відірвав присутніх від повсякденних турбот та наповнив душу добротою, теплом. Його поезія лилася, наче музика, викликала щире захоплення, чарувала серце кожної людини.

   

Категорія: Події | Переглядів: 892 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ