Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Листопад » 26 » Вечір пам’яті героїв України
10:42
Вечір пам’яті героїв України

    23 листопада 2014 року осередок Союзу українок спільно з працівниками бібліотеки села Сваричів провели вечір-пам’яті героїв України  «Вічна пам’ять і слава героям, які кличуть на подвиги живих», приурочений першій річниці Революції Гідності та Євромайдану.
     23 роки тому дуже легко здобула Україна свою Незалежність, про те цинізм, фальш і лицемірство, несправедливість і корупція, свавілля правоохоронних органів продовжували панувати в Україні. 21 листопада 2014 року минув рік, який змінив нашу країну та світ, розпочався протест проти бандитської влади. В цей час розпочався Євромайдан і розпочалася Революція гідності. На захід були запрошені учасники Революції гідності, депутати, представники громадських організацій, актив села.
     Захід розпочався хвилиною мовчання за героями України, що віддали життя за Україну, волю і незалежність.
     З вступним словом до присутніх на заході звернулася ветеран праці, активіст громадського життя села Люба Михайлівна Локатир. У своєму виступі вона наголосила: «Для того, щоб Україна була вільною і незалежною, за її свободу протягом століть тисячі людей поклали  свою душу і тіло».

     З непідкупною гордістю за своїх односельчан – учасників Євромайдану виступав на заході голова Рожнятівської РДА Василь Ярославович Рибчак. «На Євромайдані всі діяли впевнено, відчуваючи якесь незбагненне піднесення та порив. Тут я глибше зрозумів велике значення взаємовиручки, єдності, згуртованості, самоорганізації», – зазначив у своєму виступі Василь Ярославович.

     Запрошені на зустріч активісти Євромайдану Василь Дацький, Юрій Сагайдак, Микола Сагайдак, Василь Інес, Валерій Котурбаш, Олег Волощук поділились спогадами про ці криваві події та нелюдську розправу над ними та багатьма учасниками тих незабутніх подій. Відчайдушний Юрій Сагайдак шість разів побував у вируючому Києві.

        

     Можна тільки захоплюватись відвагою та сміливістю тендітної, скромної Лілії Володимирівни Рибчак – медика, яка тричі побувала на Майдані; ідейно переконаної Богданни Рибчак, яка твердо вірить у перемогу ідеалів Майдану; впевненої і завзятої Ольги Креховецької, яка не побоялася стати в ряди протестуючих.

    

     Всіх шокували картини звірячої розправи беркутівців і «ті тушок» над мужніми мітингувальниками, які продемонстрував за допомогою мультимедійної презентації Микола Сагайдак.
     Сільський голова  Михайло Йосипович Рибчак, який побував на Майдані в перші дні спротиву, з почуттям гордості висловив cлова вдячності всім, хто, ризикуючи своїм   життям, долучався до тих гарячих подій.
      Не залишив нікого байдужим виступ вчительки середньої школи села Сваричів Оксани Миколаївни Жолобак. Її  син Михайло побував у зоні АТО і нагороджений Почесними грамотами. Материнським болем і тривогою за життя не лише власного сина, а і всіх, хто перебував і перебуває зараз на території Донбасу та Луганська, несучи там службу зворушив присутніх виступ матері сина-героя.
     Зі словами подяки всім, хто долучився до великої справи – Революції Гідності, захисту єдності України на заході до присутніх звернулася директор Рожнятівської ЦБС,  заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. Вона  також закликала всіх небайдужих долучитися до видання книги про жителів села Сваричів, які брали участь у Революції гідності у Києві 2014 року.
     Яскравим доповненням до заходу були  патріотичні  пісні «Не пора, не пора», «Там за лугом за лісом», «Виростеш ти сину» у виконанні Союзу українок села Сваричів.
    До цієї події в бібліотеці було організовано книжкову поличку «Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо».

Категорія: Події | Переглядів: 1032 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ