Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Січень » 12 » Вечір-портрет «Олександр Жилак – герої поруч»
17:37
Вечір-портрет «Олександр Жилак – герої поруч»

      12 січня 2016 року в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбувся вечір-портрет із циклу «України вірні сини» – «Олександр Жилак – герої поруч».

      До бібліотечної світлиці на зустріч із з людиною-героєм, нашим сучасником, добровольцем, донеччанином, офіцером з великої букви, підполковником Олександром Івановичем Жилаком завітали люди, які проявили героїзм на сході України, Герої з народу, Герої нової України, мужні, відважні, відчайдушні українці, які побували у полум’ї неоголошеної війни на Сході, волонтери, капелани, представники районної влади, депутатського корпусу, сільські голови, молоде покоління – юнаки і дівчата, жінки і матері тих, хто зараз на полі бою, активісти громадського і політичного життя краю.

   

     Молитвою "Отче наш", яку виголосили отець Богдан Головчак та отець Іван Креховецький, присутні вшанували пам'ять загиблих героїв Майдану та неоголошеної війни на Сході України.

     О. І. Жилак закінчив Донецьке військово-політичне училище. Згодом закінчив Київську Академію і здобув освіту психолога. Працював у військовому ліцеї в Донецьку, останні 10 років займався соціальною реабілітацією молоді, яка опинилася в складних життєвих обставинах.
      З початком АТО Олександр перевіз свою сім'ю в Коломию, до родичів, а сам пішов у військкомат, добровольцем, і з 1 квітня 2014 року був покликаний служити в третьому батальйоні 80-ї аеромобільної бригади. Служив у Дружківці, Костянтинівці. 14 січня 2015 в районі Донецького аеропорту, в селі Тоненьке, отримав складне наскрізне поранення ніг. Довгий час Олександру загрожувала ампутація обох ніг. Але завдяки проведеним 9 операціями, серйозна небезпека минула. 
      Спочатку Олександр лікувався в Ірпінському військовому госпіталі, потім його перевели в клініку «Нодус», де йому зробили операцію, а після проводили реабілітацію. Одружений, має троє дітей. Олександр Іванович отримав призначення воєнного комісара в Рожнятів.
       З цікавістю і захопленням слухали присутні розповідь Олександра Івановича. 

      Відповідаючи на запитання, воєнком робив акцент на тому, що захищати Вітчизну є священним обов’язком кожного молодого юнака. «Армія – це один із основних елементів стабільного і впевненого розвитку держави. У ЗСУ та інші військові формування повинні бути призвані виключно патріотично налаштовані громадяни України, фізично підготовлені до служби, морально і психологічно здорові, які мають відповідну військово-професійну підготовку та здатні зі зброєю в руках захищати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність країни», – наголосив підполковник Олександр Жилак. Він також розповів про труднощі, з якими стикнувся у нашому районі під час чергового призову до війська, як юнаки ухиляються від служби. "Дівчата, не дружіть з тими хлопцями, що не відслужили в армії", - жартома звернувся до присутніх дівчат і серйозно додав: "Якщо хочемо жити у вільній Україні, за яку боролись усуси, військові УГА, треба вчитися її захищати, а не тікати від призову в армію". Олександр Іванович націлив присутніх н6а те, що потрібно проводити серед юнаків роботу щодо набору в армію за контрактом. Військові частини, де контрактники зможуть проходити службу дислокуються в Коломиї, Делятині, Ценжеві, Мукачеві.
       Приємною несподіванкою для героя зустрічі було відеопривітання від його друзів – бібліотекарів з міста Дружківка (Донеччина), адже саме тут організовувалась волонтерська співпраця між жителями Рожнятівщини та Дружківки.

 

     Про військові будні, складні завдання на війні на Сході України, про бойових побратимів, щиру чоловічу дружбу розповів присутнім колишній волонтер а тепер доброволець українського корпусу правого сектору Володимир Ликтей.

     Йшлося на заході і про волонтерський рух в Україні, який зробив неможливе. З допомогою народу забезпечив військових та добровольців усім необхідним для захисту України. «Активно включилися у волонтерський рух і жителі Рожнятівщини. Брошнівчани організували цілодобову діяльність волонтерів, які не тільки збирають гуманітарну допомогу, але й влаштували справжній «конвеєр» із заготівлі сушених овочів та фруктів», – наголосили у своїх виступах активісти волонтерського руху на Рожнятівщині сільський голова с. Креховичі Богдан Мельник та підприємець Михайло Хоптій. При кожній сільській раді, церкві, було організовано збір теплого одягу, продуктів харчування, які направлялися на потреби воїнам в зону АТО.

    

       Для українських військових, що захищають Україну від російських агресорів на сході, важлива присутність священиків. Адже у них місія – дати бійцям надію та показати, що Бог завжди поруч із ними. Про те, що покликання військового капелана, як і кожного священика – свідчити Христове вчення людям розповів присутнім військовий капелан о. Іван Креховецький (УПЦ КП, смт. Брошнів-Осада). «Різниця лише в тому, що капелан перебуває серед військових і служить для їхніх духовних потреб», – наголосив священик. Також він розповів про те, що там, на фронті, немає невіруючих. Зате є багато божих див, які відбуваються на фронті, що підтверджують слова «Віра спасе тебе».

    

      Власні поетичні рядки, що піднімають дух патріотизму, читали на заході поетеса з Перегінського Наталія Данилюк та учениця Рожнятівської  школи родом з м. Єнакієве Діанка Данилюк.

    

      З вдячними словами, вітаннями та побажаннями міцного здоров’я, мирного неба, родинного благополуччя звернулися до гостей бібліотечної світлиці голова районної ради Василь Рибчак та заступник голови райдержадміністрації Богдан Яковина.

      На завершення заходу, директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України, подякувала Олександру Івановичу за його мужність, патріотизм, силу духу і побажала міцного здоров’я та плідної праці на благо України. 

      Свої музичні вітання для запрошених дарували молоді виконавці Кулик Діана та Бігун Наталія.

    

       З колядками, вінчівками та щедрівками на завершення зустрічі завітав до світлиці хоровий колектив Рожнятівського Народного Дому (керівник Надія Мензатюк).

     Після завершення зустрічі молоді юнаки мали можливість приміряти на себе  військове обмундирування - бронежилет та каску і на мить відчути себе захисником Вітчизни.

Різдвяної ночі хай Ангел Господній
Засіє щастям у вашій господі
Вашу світлицю сяйвом осяє,
З неба дарунки щиро складає:
Віру у серця, вічність у душу,
Мудрість у скроні, статку в долоні!
Смачної куті, щастя в житті!
Дзвінкої коляди і ніякої біди!
Христос Рождається,
ДОРОГІ НАШІ ЗАХИСНИКИ!

Категорія: Події | Переглядів: 1442 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ