Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Грудень » 14 » Ви як один супроти стали, пекельним січені дощем
14:43
Ви як один супроти стали, пекельним січені дощем

      14 грудня 2015 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки біля новозбудованої каплички «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії 1986 року» провели годину-вшанування "Ви як один супроти стали, пекельним січені дощем", до Дня ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

       Отець Богдан Головчак освятив капличку та побажав ліквідаторам міцного здоров’я і Божої опіки. Капличка «Пам’яті жертв Чорнобильської трагедії 1986 року» буде постійно нагадувати нинішнім і прийдешнім поколінням про страшну Чорнобильську аварію та безсмертний подвиг учасників ліквідації наслідків катастрофи.

     

       29 років тому на захист від радіаційної чуми стали прості люди, з честю витримавши іспит. Багато з них заплатили найдорожчим – життям і здоров’ям. Пам’ять ліквідаторів чорнобильської катастрофи, людей, яких потягнув укіс страшної радіації, усіх полеглих від атомного лиха присутні вшанували хвилиною мовчання.
Зі словами вдячності до ліквідаторів-чорнобильців, які взяли активну участь у будівництві каплички, та спонсорів і меценатів, які матеріально підтримали добрий задум, звернувся голова районної спілки «Чорнобиль» Іван Павлович Дженджера.

        Голова районної ради Василь Рибчак та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина з великою повагою і шаною звернулися до ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і побажали їм здоров’я і довголіття, благополуччя і добробуту у родинах, доброти і щирості від людей, миру і спокою.

       Прозвучали пісні «Ангел» та «Моїй Україні» у виконанні учня Рожнятівської дитячої школи мистецтв Романа Луцика (викладач Руслана Богданівна Іванишин) та викладача Рожнятівської дитячої школи мистецтв Ірини Русин.

    

       Той сонячний, напрочуд теплий весняний день, 26 квітня 1986 року, залишив вічну зарубку на серці та в пам’яті кожного з нас: Україна пережила масштабну техногенну катастрофу – аварію на Чорнобильській АЕС, сколихнувши весь світ. Сьогодні українці стоять за свою землю на східних кордонах нашої держави, а 29 років тому ліквідатори стояли за весь світ. Пам’ятаймо кожного, хто в ті дні віддав своє життя за порятунок всього світу. Не забуваймо страшних помилок минулого, щоб не допустити їх повторення у майбутньому.

Категорія: Події | Переглядів: 887 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ