Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Листопад » 24 » Відгомони голоду – в кожному з нас, в нащадках тих, хто вижив…
15:09
Відгомони голоду – в кожному з нас, в нащадках тих, хто вижив…

     24 листопада 2017 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки провели годину-реквієм пам’яті жертв Голодомору «Відгомони голоду – в кожному з нас, в нащадках тих, хто вижив…». 

     Невинні жертви Голодомору 1932-1933 років варті частинки серця справжнього українця, варті пошани кожного, хто може назвати себе Людиною! В цей день до бібліотеки прийшли ті люди, яких і нині болить незагоєна рана українського народу в часи страшного голоду, що пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. 
     Отець-декан Василь Пастух та військовий капелан отець Іван Креховецький розпочали годину-реквієм молитвою і словами шани і скорботи про мільйони людей, які в ті жахливі часи просто щезли з лиця землі, ніби й не народжувалися, не росли, не раділи й не плакали, не жили… Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять невинно убієнних, замордованих страшним голодом. 

      В бібліотеці організовано книжкову виставку «Не забуваймо тих, хто хотів жити…». У знак шани і скорботи біля виставки на столику, покритому чорною хустиною, запалили свічу пам’яті жертв Голодомору, поставили колоски жита-пшениці і чорний хліб, адже саме в голодні роки люди взнали ціну життя, яка може бути лише в одній крихітній зернині. 

      Не стримуючи сліз, присутні переглянули відеосюжети «Пам’яті жертв Голодомору»; «Вічна пам’ять всім жертвам Голодомору!» на пісню «Голодомор» у виконанні автора музики і слів Анатолія Салогуба та уривок із реквієму «Голодомор» на пісню «Мамо, я скоро помру» у виконанні Ніни Матвієнко. 
      Надзвичайно проникливо і хвилююче прочитано уривок про страшну чуму Голодомору із роману Світлани Талан «Розколоте небо», де авторка малює картину невеличкого села Підкопаївка на Луганщині, яке стало філією пекла, якою у той час стала більша частина України.

      Згадавши страшні події та жахіття 1932-1933 років на Україні, вшанувавши пам’ять жертв Голодомору, розкривши тему голоду в художній літературі, бібліотекарі закликали всіх долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічу пам’яті жертв Голодомору» завтра о 16:00 годині, в останню суботу листопада.

Категорія: Події | Переглядів: 1127 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ