Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2010 » Жовтень » 19 » Відкриття Інтернет-центру в с. Ясень
13:40
Відкриття Інтернет-центру в с. Ясень
     17 жовтня 2010 року відбулось урочисте відкриття Інтернет-центру в бібліотеці с. Ясень, яке стало можливим завдяки перемозі у конкурсі експериментального проекту Міжнародної програми "БІБЛІОМІСТ” Фонду Білла та Мелінди Гейтс. Метою даної програми є допомога у розвитку місцевих громад в Україні, впровадження новітніх технологій та доступ до Інтернету в публічних бібліотеках.
    
     Багатолюдно і святково було в цей недільний день в сільському народному домі, де розташована і сільська бібліотека. Силами громади, учительського колективу організовано літературно-пісенну візитівку села «Ясень – колиска славного сина Підгір’я Івана Вагилевича». Урочисте відкриття розпочала завідуюча бібліотекою с. Ясень Галина Ільків, яка наголосила, що відкриття Інтернет-центру стало можливим завдяки активній співпраці між сільським головою Володимиром Вагилевичем, місцевою громадою та директором ЦБС Марією Рибчак. До всіх гостей і запрошених святкового дійства звернувся регіональний представник програми «Бібліоміст» Богдан Микицей. Він розповів присутнім про благодійну роботу Фонду Білла і Мелінди Гейтс в Україні, хід впровадження програми «Бібліоміст» і щиро порадів за громаду села Ясень з нагоди відкриття Інтернет-центру у бібліотеці. Він сказав, що найсучасніша техніка сама по собі, як кажуть, погоди не робить. Потрібно було чимало зусиль і бібліотекарів, і місцевої влади та й самих читачів, щоб обладнати приміщення відповідно до строгих технічних норм. Слова глибокої вдячності всім, хто долучився до впровадження даного проекту звучали з уст Заслуженого працівника культури, директора централізованої бібліотечної системи Марії Рибчак. Вона наголосила: «Відрадним є те, що саме така знаменна подія на теренах с. Ясень відкриває Рік вшанування видатного земляка - фольклориста, етнографа, письменника Івана Вагилевича. Радість та гордість за своїх односельчан звучала у виступі сільського голови. «Тепер кожен з вас знайде необхідну інформацію для себе, чи то буде вчитель, чи лісник, чи учень школи, чи студент...» - з гордістю заявив Володимир Вагилевич. Своїми враженнями і побажаннями поділились з присутніми активні користувачі бібліотеки Марія Годованець та Наталія Кривун. Захоплення від побачено і почутого поділився гість свята - регіональний тренер програми «Бібліоміст» Микола Вірстюк.
    
    І от наступила урочиста мить. Стрічку урочисто перерізали регіональний представник програми "Бібліоміст” п. Богдан Микицей, сільський голова Володимир Вагилевич та директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак.
     Освячення новоствореного Інтернет-центру провели о. Василь церкви св. Петра і Павла та о. Василь церкви св. Михаїла. В оновленому, відремонтованому та спеціально облаштованому приміщенні бібліотеки на відвідувачів чекають чотири новенькі комп’ютери, які підключені до швидкісного Інтернету за допомогою спеціального супутникового зв’язку, принтер, сканер. Завдяки встановленим на кожному комп’ютері веб-камерам майбутні користувачі можуть спілкуватися з друзями чи колегами за допомогою програми "Скайп”, а також шукати у Всесвітній павутині потрібну інформацію. Це перший сільський бібліотечний Інтернет-центр у віддаленому гірському селі Рожнятівщини і один із трьох, що запроваджені на Україні.
     
     На завершення урочистостей з нагоди відкриття Інтернет-центру в с. Ясень та початку святкування Року Івана Вагилевича для всіх присутніх учасники драматичного гуртка Народного дому представили сценку "Звістка" (На вечорницях у Катерини Загайкевич-матері Івана Вагилевича). Не залишили нікого байдужим майстерна гра акторів-аматорів, а чудові народні пісні, що звучали з їх уст заворожили всіх присутніх. 
 
 
    
    
     Сучасні технології прийшли у бібліотеку, бо це вимога часу. Адже бібліотека – це організм, який буде живим тоді, коли він змінюється разом з суспільством в цілому, та користувачами зокрема.

Відео відкриття центру 

Категорія: Події | Переглядів: 2961 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ