Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Січень » 16 » Відкриття виставки ікон «Небесні охоронці» Мирослави Площанської
16:26
Відкриття виставки ікон «Небесні охоронці» Мирослави Площанської

     16 січня 2018 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулося відкриття виставки ікон «Небесні охоронці» молодої художниці-реставратора, іконописця Мирослави Площанської. Бібліотека радо вітала своїх добрих друзів талановитих сестер Мирославу і її сестру Богдану, яка займається графікою, на отчій землі їхнього батька відомого скульптора Михайла Площанського. 

    

      Художник-реставратор, іконописець Мирослава Площанська зазначила, що на виставці представлено ікони написані здебільшого у 2017 році, розповіла, як експериментує з формою, лінією та кольором, дотримуючись іконописних канонів, як вдало поєднує різні іконописні техніки та прийоми старих майстрів в своїх роботах. Вона також акцентувала увагу на іконах, написаних на старій дошці, якій більше двохсот років, щоби в такий спосіб донести до людей крик своєї душі через велику і болючу проблему вирубки Карпатських лісів. 

      Дуже символічно, що виставка ікон діє у бібліотеці в часі святкування величних Новорічно-Різдвяних і Йорданських свят, адже ці свята, як і ікони Мирослави Площанської, несуть людям світло і тепло, любов і доброту, радість і піднесення. Саме в цей час по всій Україні лунають колядки, віншування і щедрівки, які прославляють Бога і наповнюють світ торжеством. У неперевершеному виконанні художнього керівника Рожнятівського РНД Мар’яни Мельник прозвучали стародавня колядка «Дві тисячі років тому» та колядка «Нічкою темною».

      Виставка ікон надзвичайно світла і тепла, її хочеться переглядати знову і знову, захоплюючись майстерністю іконописця. Своїми думками і враженнями від перегляду виставки поділилися заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина, заступник голови районної ради Олег Володимирович Понайда, селищний голова селища Рожнятів Василь Степанович Мацевко, начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович та сестра Мирослави і Богдани  - Мар’яна з Києва. 

        

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ ПЕРЕГЛЯНУТИ ВИСТАВКУ «НЕБЕСНІ ОХОРОНЦІ»
МИРОСЛАВИ ПЛОЩАНСЬКОЇ, ЯКА БУДЕ ДІЯТИ В РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ
 ДО 15 ЛЮТОГО 2018 РОКУ!!!

    

        

Біографічна довідка:
     Мирослава Площанська народилась 11 жовтня 1982 року в творчій родині. Любов до мистецтва з дитинства прищепив батько Михайло Площанський – художник та скульптор, уродженець Рожнятова. Маючи хист до малювання, Мирослава з відзнакою закінчила дитячу художню школу. Далі продовжила навчання у Львівській Національній Академії Мистецтв на кафедрі реставрації та консервації творів мистецтва. Після закінчення вузу працювала за фахом, художником-реставратором у Львівському філіалі Національного науково-дослідного реставраційного центру України.
     Разом з колективом Національного науково-дослідного реставраційного центру працювала над збереженням скарбів мистецтва музею «Дрогобиччина», Львівського історичного музею (збірка портретів родини Любомирських), Музею мистецтв Прикарпаття, Музею історії релігії у Львові, Львівського Національного Музею ім. Андрея Шептицького. Брала участь у консервації та реставрації найвеличнішої пам’ятки сакрального мистецтва України – іконостаса іконописця Йова Кондзелевича з церкви Воздвиження Чесного Хреста монастиря Скит Манявський в Богородчанах. За високу професійну майстерність в консервації та реставрації даного іконостаса в 2006 році Мирославу Площанську було нагороджено пам’ятною грамотою Львівського філіалу національного науково-дослідного реставраційного центру України. 
    Паралельно працює в галузі іконопису. Реставраційний досвід вплинув на іконописну майстерність та дотримання старовинних технологій. Багато робіт Мирослави Площанської знаходяться в приватних колекціях. Її ікони дарують тепло і світло оселям, як в Україні так і за її межами. Зараз живе і працює у Львові. 

Категорія: Події | Переглядів: 1314 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ