Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Викладачі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника завітали до районної бібліотеки
15:21
Викладачі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника завітали до районної бібліотеки

     10 лютого 2016 року до світлиці районної бібліотеки завітали викладачі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України, учений секретар спеціалізованої вченої ради по захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) історичних наук зі спеціальностей історія України та етнологія, член журі науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук України, ІІІ і ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії, ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади Андрій Зіновійович Королько ознайомився з краєзнавчою роботою бібліотеки, переглянув папки про кожен населений пункт Рожнятівського району, які щороку поповнюються новими матеріалами; цікавився історико-краєзнавчими виданнями про наш район; ознайомився з бібліотечними виданнями «Рожнятівщина в іменах», «Рожнятівщина в легендах і переказах», «Історія бібліотек Рожнятівщини: хроніка дат і подій», «Як правда – вічний наш Тарас: пам’ятники Тарасу Шевченку на Рожнятівщині» та ін. 

       Андрій Зіновійович є автором понад 140 наукових і навчально-методичних публікацій. Брав участь у роботі 50 міжнародних, всеукраїнських та регіональних конференцій. Сфера наукових зацікавлень – історична наука в Галичині другої половини ХІХ – початку ХХ ст., суспільно-політичні і етнокультурні процеси на Покутті, пам’яткознавство, урбаністика краю. Головний редактор колективної монографії «Покуття. Історико-етнографічний нарис» (Львів, 2010). Лауреат літературно-мистецької премії імені Марка Черемшини у номінації «Література, науково-дослідницька робота» (2010) за активну участь у проведенні науково-теоретичних конференцій до 100-річчя ратуші та 850-річчя Снятина, організацію матеріалів та видання книги «Покуття. Історико-етнографічний нарис». Лауреат обласної премії імені Володимира Полєка в галузі краєзнавства (2012) за написання науково-краєзнавчого видання «Покуття. Історико-етнографічний нарис».
      Приємно було поспілкуватися з нашим земляком родом із села Спас, заступником декана фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидатом фізико-математичних наук, доцентом Русланом Ігоровичем Запухляком. Руслан Ігорович – двічі стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених, автор понад 50 наукових праць, 6 навчальних посібників з курсів загальної фізики, електроніки, співавтор монографії, біля десяти авторських свідоцтв на винаходи та патенти. У бібліотечному виданні «Рожнятівщина в іменах» та у папці з матеріалами про село Спас він знайшов інформацію про себе та свого брата науковця, фізика Мирослава Ігоровича Запухляка, який зараз працює у науково-дослідному інституті теоретичної фізики технічного університету Clausthal (Німеччина).
       Поважним гостем бібліотеки був також доктор політичних наук, професор, член-кореспондент Української академії політичних наук, директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти та дистанційного навчання, професор кафедри міжнародних відносин інституту історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, член Наукової ради МВС України, моніторингової групи з прав людини Михайло Миколайович Нагорняк. Михайло Миколайович досліджує державотворчі та етнополітичні процеси в країнах Центрально-Східної Європи, проблеми розвитку демократії та міжнародного права в умовах глобалізації. Автор понад 200 публікацій, серед них монографії, наукові статті, підручники. Він є членом спеціалізованої ради із захисту докторських та кандидатських дисертацій, членом редакційної колегії чесько-українського історико-культурологічного журналу «Oriens Aliter», заступником редактора «Наукового вісника університету». 

    

      Гості ознайомилися з виставками картин художників Володимира Харченка і Миколи Качура, а також відвідали RETRO бібліотеку, де переглянули прочитані й перечитані стародруки, починаючи з 1895 року до 1950-их років, на сторінках яких осів певний відрізок нашої історії, видання української діаспори, книжковий фонд 40-50-х років та численні цікаві експонати.

Категорія: Події | Переглядів: 926 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ