Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2020 » Липень » 27 » Виставка живопису художника Миколи Качура «Мальовничими стежками»
13:40
Виставка живопису художника Миколи Качура «Мальовничими стежками»

Творчість художника Миколи Качура – це велика праця, яка є сонячним променем у нашій сірій буденності, яка веде нас у світ прекрасного. Душа і серце переплітаються у формах і барвах. Прекрасний, чистий і світлий живопис Миколи Романовича сповнений любові до навколишнього світу. Картини художника передають всю правду життя, ніжність природніх кольорів і квітучість навколишнього простору. Митець бачить прекрасне, пропускає його через своє серце і виплескує найяскравішими фарбами на полотні. Природа для Миколи Качура – унікальне джерело натхнення, вивчення, споглядання і відтворення. Художник запрошує кожного з нас на хвилинку зупинитися і полюбуватися красою природи, відкрити для себе чарівний світ, який нас оточує.

Івано-Франківський краєзнавчий музей, який знаходиться у міській ратуші, представив виставку творчих робіт художника Миколи Качура «Мальовничими стежками», яка діє з 3 липня по 2 серпня 2020 року. 23 липня працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки відвідали виставку і були вражені, як завжди.

Картини – яскраві, наповнені свіжістю. Легкі, ніжні, сповнені світла і тепла пейзажі, величні споруди – ніби оживають на полотні, притягують до себе погляд, милують око, заворожують розмаїттям сонячних барв. Художнику вдалося створити особливий настрій. На виставці представлено картини «Літо у Татарові», «Після літніх дощів», «Літня спека», «Пасовище», «Хата біля ріки», «Кладка», «Хвилі», «Світанок», «Фіолетовий ранок», «Лісовий потік», «Бабине літо», «Рідна земля», «Ранок в Гуті», «Осінь в Гуті», «Церква у Кривопіллі», «У замку Паланок», «Сувенірний ринок», «Базарчик», «Вуличка в Стрию», «Ранковий Стрий», «Вокзал», «Ранок в Коломиї», «Сонячний Рогатин», «За роботою», «Хмарний день», «Осінній сніг», «Осінь в Івано-Франківську», «Крига», «Вранішня студінь», «Безмежні простори»та інші. Дуже красиво, незвичайно, яскраво, вражаюче! Загалом виставка дуже світла, позитивна, життєствердна, з особливою аурою, на кожному полотні бачимо частинку душі, яку художник вималював пензлем.

  

 

 

Особливо приємно було переглянути краєвиди рідної Рожнятівщини, які оживають на картинах «Чечва біля Рожнятова», «Рожнятів. Набережна», «Світанок с. Брошнів», «Перші дні зими Брошнів», «Бойківська весна».

  

 

Художник також зачіпає болючу і досить актуальну проблему заробітчанства, змалювавши біль розлуки найрідніших людей на полотні «На заробітки до Польщі».

По центру виставкової зали розмістилася картина «Віддзеркалення» – це автопортрет художника, як сповідь перед кожним із нас та розмова із собою…

Виставка живопису Миколи Качура цікава своєю різноманітністю зображуваного, своєю власною палітрою, образністю, любов’ю до рідного краю, прагненням творити для народу живописну картину добра, вона розкриває справжній художньо-мистецький талант автора та його невтомну працю на мистецькій ниві. Зачаровані красою та подихом літа, відвідувачі виставки отримали великий заряд позитивної енергії, адже мистецтво – найкращий цілитель людської душі.

Шановний Миколо Романовичу!

Щиро дякуємо Вам за чистоту і прозорість душі, за багатство бачення та розуміння навколишнього світу, за неповторну красу нашого краю. Хай Ваша муза завжди буде поруч і дарує велику любов і натхнення у Вашій праці. Щедрої долі у мистецькому житті!

Категорія: Події | Переглядів: 521 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ