Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Травень » 7 » За все, що маю, Мамо, дякую Тобі!
11:57
За все, що маю, Мамо, дякую Тобі!

     У травневу пору буяння весняних фарб, квітів в садах і на клумбах, пишної зелені навкруги, дзвінкого співу птахів, чистого зоряного неба вночі і ніжних світанків вранці, Рожнятівщина відзначила День матері. 
       Мама – берегиня роду, її ласка гріє нас усе життя. Немає вищої любові за материнську. Мудрість нашого народу поставила слово «Мати» поруч із великим словом «Мати Божа» – Пречиста Діва Марія, яку величаємо і просимо в Неї опіки. Без мами немає життя на землі. Мати годує дітей, як земля людей. Рідну землю, край, де ми народилися, звідки беруть початок наші життєві стежки, Батьківщину ласкаво називають Мати-Земля. Тому цей світлий весняний день – це данина шани, поваги і любові до Рідної Мами, Матері Божої та Матері-Землі.
      В народі кажуть: «Нема цвіту білішого, як цвіт на калині, нема в світі ріднішого, як мати дитині». Саме під такою назвою районна бібліотека організувала книжкову виставку у фойє Рожнятівського Народного дому, яку переглянули запрошені жінки-матері, всі гості та учасники святкового концерту до Дня матері.

    

         

      У бібліотечній світлиці сектор краєзнавства організував книжково-ілюстративну виставку «Образ матері в поезії наших земляків». Користувачі бібліотеки з цікавістю переглядали її і читали біля виставки вірші наших земляків: «Виший ми, мамо, сорочку» Любомира Михайліва, «Мамина молитва» Оксани Тебешевської, «Мамине літо», «Щось є у матері від травня» Лесі Шмигельської, «Мама розсипала сонце», «Не нагадуйте, мамо, про осінь…»  Наталії Данилюк та інші.

    

      Минають роки, а мамине добре слово вічно живе у наших серцях. Крізь роки воно озивається червоною калиною в лузі, стрункою тополею в полі, кучерявою вербою над водою, білокорою берізкою, вишневим цвітом, солов’їною мовою, пахучістю трав… І де б ми не були, нас завжди зігріває материнська ласка і любов.
     Любі матері! Доброго Вам здоров’я, земного щастя, любові і поваги від дітей. Хай біда й горе ваші родини обминає, а Мати Божа вас охороняє.

 

Категорія: Події | Переглядів: 674 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ