Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Березень » 10 » Зазираючи до творчої душі Марії Вайно
16:29
Зазираючи до творчої душі Марії Вайно

     Творчість – це моделювання людських доль. Своїх героїв сприймаєш, як живих людей. Кажуть, що десь ці долі насправді існують. Я настільки відчуваю своїх героїв, що якби їх хтось порізав, мені здається, в мене з пальця кров би потекла. Я ними так переймаюся, що поки не напишу задумане, не можу з тим жити. Не ставлюсь до творчості, як до ремесла: я не пишу кожного дня, а виношую, як дитину…

Марія Вайно

      10 березня 2016 року до 60-річчя івано-франківської письменниці Марії Вайно працівники районної бібліотеки організували виставку-перегляд «Зазираючи до творчої душі». Впродовж дня біля виставки з користувачами проводилися інформаційні бесіди про життєвий і творчий шлях прикарпатської письменниці.

      В ході бесід з користувачами бібліотекарі наголошували на тому, що Марія Едуардівна Вайно – талановитий  поет, прозаїк, кінодраматург. Вона – член Національної спілки письменників України, відповідальний секретар Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України; член Національної спілки кінематографістів України та Правління Національної спілки кінематографістів України, а також лауреат міської премії ім. Івана Франка  та обласної премії ім. Василя Стефаника (в галузі літератури), конкурсу «Коронація слова» та ін.
      Марія Вайно – автор п’ятнадцяти книг поезії, прози і кінодраматургії, більшість з яких було представлено на виставці. 
      Серед користувачів, які вперше відкрили для себе творчість поетеси – військовий комісар, підполковник Олександр Жилак. Він із захопленням зачитав присутнім кілька поезій і був приємно вражений її творами. В цей день лунало багато добрих відгуків і теплих слів про надзвичайний талант письменниці. Ділилися своїми думками і враженнями часті гості бібліотечної світлиці отець Богдан Головчак та активний громадський діяч, директор  територіального центру соціального обслуговування населення Мар’ян Бардяк. Переглянули виставку також вчитель географії Ріпненської ЗОШ І-ІІІ ст. Олександр Федорак та учні Рожнятівської ЗОШ.

        

      У одному з інтерв’ю письменниця сказала, що почувається сильною і розкошує, коли пише. Вона – жінка з глибокою філософією життя, ніжний лірик, талановитий автор та цікавий кінодраматург. Хто знайомий з її творчістю, той знає, що лейтмотив її поезії та прози живлющий – «любов понад усе» в усіх її вимірах. Вона вдало торкає ніжних струн людської душі, народжуючи багате мереживо слів.
      Тож запрошуємо всіх поціновувачів слова поринути у творчий світ Марії Вайно, мандруючи сторінками її книг.

Категорія: Події | Переглядів: 676 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ