Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Червень » 24 » Зустріч польської делегації Воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки м. Ополє
15:29
Зустріч польської делегації Воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки м. Ополє

      Згідно з угодою про співпрацю між Воєводською публічною бібліотекою ім. Е. Смолки в м. Ополє та Івано-Франківською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка на 2010-2015 рр. відбуваються обміни досвідом з бібліотечної життєдіяльності.
      23 червня 2015 року бібліотечні фахівці Рожнятівської центральної районної бібліотеки радо зустрічали делегацію Воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки м. Ополє, Республіка Польща. Слід зазначити, що дана зустріч відбулася в рамках запланованих заходів для колег з Польщі, які перебувають в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка з 22 по 27 червня поточного року.
      Розпочалась зустріч екскурсією по бібліотеці, під час якої директор, заслужений працівник культури України Марія Рибчак подала інформацію про всі структурні підрозділи районної книгозбірні, її основні функції та завдання. Відтак, у світлиці відбувся круглий стіл, у якому взяли участь члени делегації польської бібліотеки на чолі з її директором п. Тадеушем Хробаком, фахівцями ЦРБ, а також представниками громад Рожнятівщини. Директор Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій коротко представила гостей світлиці, розповіла про багаторічну змістовну співпрацю між бібліотеками Польщі та Івано-Франківщини. Марія Рибчак за допомогою мультимедійної презентації «Нові можливості сучасної бібліотеки» продемонструвала гостям діяльність бібліотек Рожнятівської ЦБС, впроваджені інновації, цікаві проекти та поділилась планами на майбутнє. З вітальним словом до гостей з Польщі зверталися о. Богдан Головчак, селищний голова Василь Мацевко, письменник, член національної спілки письменників України Любомир Михайлів, голова громадської організації союзу українок Рожнятівщини Світлана Діденко, а також краєзнавці, громадські діячі, меценати – Володимир Борович та Богдан Бачкур.
      Зустріч за круглим столом відбувалась у теплій, дружній атмосфері. Хоча обмін досвідом, думками і враженнями проходив на різних мовах – польській і українській, співрозмовники чудово розуміли одне одного. З захопленням слухали працівники Рожнятівської районної бібліотеки розповідь завідувачки відділу рідкісних видань Воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки, який розташований в замку Опольського Рогова п. Мірослави Коцьвін. Вона розповіла, що саме там зберігаються найцінніші бібліотечні фонди: стародруки, рукописи, графіка та рідкісна картографія. Також п. Мірослава додала, що в майбутньому вони планують організувати цікаві виставки у ОУНБ ім. І. Франка, а наразі – працюють над створенням електронної бібліотеки стародруків. 
      Згодом представники делегації мали чудову можливість відвідати одну з філій Рожнятівської ЦБС – бібліотеку в селі Сваричів, а за одно ознайомитися із духовним, культурним та економічним розвитком громади села. Після знайомства з сучасною сільською книгозбірнею, члени делегації оглянули культову споруду – греко-католицьку церкву Введення в храм Пресвятої Богородиці, що знаходиться в приміщенні колишнього римо-католицького костьолу Христа Царя, збудованого у 1870 р., побачили раритетні предмети побуту, знаряддя праці, історичні документи, церковні речі у сільській краєзнавчій кімнаті-музеї, відвідали цехи по виготовленню меблів та обробці деревини.


       Бібліотекарі Рожнятівщини щиро надіються, що польські колеги повезуть додому теплі спогади і незабутні враження про наші книгозбірні, чудовий Бойківський край, його щирих і гостинних людей.

Категорія: Події | Переглядів: 718 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ