Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Липень » 15 » Зустріч у RETRO бібліотеці
13:42
Зустріч у RETRO бібліотеці

     Відкриття RETRO бібліотеки у Рожнятівській центральній районній бібліотеці стало цікавою культурно-виховною подією для нашого краю, а жителі та гості бойківської землі вже активно її відвідують.
     15 липня 2015 року до бібліотечного міні-музею завітали меценат Тарас Парадовський разом зі своєю матір’ю Ольгою Степанівною, поетесою Рожнятівщини та колишньою працівницею районної бібліотеки. Гості RETRO-бібліотеки з цікавістю переглядали експонати, що збиралися за ініціативи директора, заслуженого працівника культури України Марії Рибчак впродовж багатьох років. 

      Тут вони побачили представлені на стендах стародруки, зібраний книжковий фонд під назвою «Книги поза часом», що зручно розмістився на стелажах півстолітньої давнини, з любов’ю відтворене «робоче місце бібліотекаря» 50-60 років минулого століття, вишикувані в рядах – перші фільмоскопи, діапроектори, програвачі, ротатори, засоби зв’язку, а ще колекцію діафільмів та вінілових платівок. 

     У масивних альбомах для відвідувачів тут представлена історія бібліотек Рожнятівщини у фотографіях, а важкі папки наповнені колекціями запрошень та привітань. Всі бажаючі також зможуть переглянути зібрану у тематичних папках-досьє інформацію про всі населені пункти Рожнятівщини. Цілісності і естетичного довершення надає ретро-бібліотеці майстерне художнє оформлення Владислава Михайліва. 
      «До створення експозиції ретро-бібліотеки долучалися не тільки бібліотекарі району, але й десятки поціновувачів минувшини, і ті, хто дбає і уболіває про збереження усіх культурних цінностей рідного краю. Такими є наші гості – Тарас Іванович, Ольга Степанівна. Саме завдяки вам, не байдужим людям, впроваджуються подібні проекти, ведеться пошукова краєзнавча робота» – з такими словами звернулася до гостей бібліотечного музею директор Марія Рибчак. Вручивши подяку за подаровані стародруки та матеріальну підтримку у впровадженні даного проекту, Марія Василівна запросила їх до подальшої співпраці. 

Категорія: Події | Переглядів: 1134 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ