Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Червень » 13 » Зустріч воїнів-добровольців у бібліотеці
14:37
Зустріч воїнів-добровольців у бібліотеці

     Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Минають місяці, роки, а війна на Сході триває. Наші захисники повертаються додому, і комусь з них немає нічого милішого рідного дому, а хтось і на мирній землі продовжує жити за законами війни. Щоб обговорити важливі питання для спільного вирішення нагальних проблеми, згуртуватись 13 червня 2017 року у бібліотечній світлиці  відбулась зустріч бійців-добровольців ДУК «Правий сектор» Рожнятівщини. Поспілкуватися з мужніми добровольцями, дати дієві поради по самоорганізації на зустріч з бойовими побратимами прибув голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій (м. Київ) Микола Станіславський. 

      На зустріч до світлиці також завітали голова районної ради Василь Рибчак, заступник голови районної ради Олег Понайда, начальник відділу поліції району підполковник Микола Сидорук, воєнний комісар районного військового комісаріату підполковник Олександр Жилак, начальник відділу культури РДА Володимир Борович, голова ГО «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдан Абрам, директор Територіального центру соціального обслуговування Мар'ян Бардяк та активісти громадського життя краю.
     Молитвою розпочав зустріч отець Роман Наритник. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять молодих хлопців наших земляків Миколи Михайлишина з Липовиці та Олега Лисевича з Сваричева.

      Зі вступним словом до присутніх звернувся голова ВОУБД Микола Станіславський. У його виступі прозвучали слова впевненості, що Україна зупинить війну, стане мирною державою. «Коли ворог розпочав свій наступ, то щиро надіявся, що Україна є відкрита і їм вдасться швидко дійти до Львова. Але саме добровольчий рух українських патріотів зупинив ворога, підклав державі своє надійне плече, щоб ворог не міг рухатись вперед. Тому саме тісна співпраця громадських організацій з державною владою є запорукою нашої перемоги», – сказав голова ВОУБД.

     За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України Микола Станіславський нагородив окремих добровольців Рожнятівщини медалями «Доброволець». Добрим словом про кожного із нагороджених бойових побратимів відгукнувся у своєму виступі боєць ДУКу «Правий сектор» Володимир Ликтей. Він також наголосив на тому, що успіх і перемога України у цій війні залежить від того, наскільки патріотичною ми зуміємо виховати наше підростаюче покоління.

       

       

      Голова районної ради Василь Рибчак, звертаючись до гостей світлиці запевнив, що намагатиметься підтримувати і зміцнювати діалог з учасниками АТО, по мірі можливості вирішувати проблемні питання щодо забезпечення соціальних гарантій та покращення становища, як для учасників АТО та членів їх сімей, так і для тих, хто продовжує службу в лавах ЗСУ.

     Нотки жалю прозвучали у виступі воєнного комісара Олександра Жилака з приводу того, що призовна кампанія у районі проходить дещо мляво, не відчувається активності та ініціативи з боку молодих хлопців-призовників. Олександр Іванович щиро подякував добровольцям за їх патріотизм та виразив надію, що саме їх приклад допоможе юнакам зрозуміти, що захист Батьківщини –  це святий обов’язок кожного і його потрібно виконувати.

     Під час зустрічі присутні також мали можливість ознайомитися з фотовиставкою «Війна на Сході в об'єктиві учасників АТО Рожнятівського району» та почути розповідь організатора виставки краєзнавця Богдана Бачкура про те, як виник задум створення даної виставки, хто і яким чином долучився до організації відеоряду, що відображає побут, військово-польові натюрморти, проникливі лаконічні пейзажі війни та зворушливі портрети бійців АТО.

     На завершення до всіх гостей світлиці звернувся начальник відділу культури РДА Володимир Борович. У його виступі прозвучали слова вдячності кожному захиснику, хто ризикуючи власним життям, з честю та гідністю виконує свій громадянський та військовий обов’язок, мужньо протистоїть зазіханням ворога на територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Він також вручив краєзнавцю Богдану Бачкуру грамоту обласного управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА за організацію фотовиставки «Війна на Сході в об'єктиві учасників АТО Рожнятівського району» 

Категорія: Події | Переглядів: 1091 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ