Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Березень » 16 » Зустріч з нагоди 30-ї річниці Організації ветеранів України
14:26
Зустріч з нагоди 30-ї річниці Організації ветеранів України

    16 березня 2017 року працівники Рожнятівської районної бібліотеки провели зустріч з ветеранами війни, воїнами-інтернаціоналістами і учасниками бойових дій на території інших держав та воїнами АТО з нагоди 30-ї річниці Організації ветеранів України.  

    Молитвою розпочав зустріч отець Іван Креховецький, який неодноразово побував на передовій, гідно виконуючи свою духовну і благодійницьку місію капелана і волонтера. Він зазначив, що щира молитва на війні, ніби прохолода благодатної святої води, обмиває душі воїнів від повсякденної фронтової втоми. 

     Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх воїнів минулого і сьогодення, які полягли в боях, виконуючи свій обов’язок і захищаючи рідну землю. 
      Районне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів очолює відповідальна людина, яка свого часу пройшла війну в Афганістані, Василь Петрович Ткачук. Він зазначив, що Організація Ветеранів України працює в різних аспектах, займається захистом прав інтересів ветеранів і патріотичним вихованням молоді, береже пам’ять про героїв і бере активну участь в громадському житті. Василь Петрович також розповів про історію створення та основні функції районного відділення.   

     Про соціальний захист ветеранів Рожнятівщини йшлося у виступі начальника управління соціального захисту населення Богдана Мельника.

     Десятки тисяч українських воїнів приймали участь у локальних воєнних конфліктах минулого століття, воювали і гинули в Афганістані, Єгипті, В’єтнамі і Ливані, Анголі та Іраку, Чехословаччині та на території інших держав. В нашому районі діє Рожнятівська районна організація Української спілки ветеранів Афганістану, яку очолює Василь Степанович Мацевко та районний осередок учасників бойових дій на території інших держав, який очолює Михайло Васильович Савчук. 
     Від нинішніх захисників Батьківщини, які зараз з честю виборюють нашу свободу і єдність, до ветеранів війни та воїнів-інтернаціоналістів звернувся військовий комісар, підполковник Олександр Іванович Жилак і подякував за їх патріотизм, мужність, бойовий дух, що передаються з покоління в покоління підростаючим захисникам рідної землі. 

     Про безоплатну первинну і вторинну правову допомогу ветеранам війни і учасникам АТО розповіла начальник Рожнятівського бюро правової допомоги Калуського МЦ БВПД Віталія Василівна Ткачук. Вона зазначила, що в Центрі допомоги учасникам АТО відкрито дистанційний консультаційний пункт, де 15 числа кожного місяця надаватимуться консультації воїнам АТО і їх сім’ям. 

     Зі словами вдячності та побажань міцного здоров'я  до ветеранів звернулися заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина та заступник голови районної ради Олег Понайда.

 

     У бібліотеці організовано книжкову виставку «Поміж героїв смерть блука у фраку, але ніхто позицій не здає». Зі сльозами на очах присутні переглянули відео присвячене воїнам АТО.  
     Цьогорічний переможець фестивалю естрадної пісні «Водограй», лауреат багатьох пісенних конкурсів і фестивалів, учениця Брошнів-Осадської дитячої школи мистецтв імені Володимира Івасюка Надія Мартинів дуже проникливо виконала пісню «Моїй Україні» та пісню під гітару «Так хочеться вернутися додому». 

      Сьогодні ми щиро віримо у перемогу наших воїнів АТО і світле майбутнє України. Мирного неба нам усім, міцного здоров’я, непоборного козацького духу та Божого благословення!

Переглядів: 771 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Іван  
1
Щира подяка працівникам Рожнятівської центральної районної бібліотеки за прекрасно організований і проведений захід !!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ