Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2017 » Листопад » 10 » Зустріч з письменником Ярославом Ткачівським у селищі Перегінське
11:56
Зустріч з письменником Ярославом Ткачівським у селищі Перегінське

     9 листопада 2017 року у Народному домі селища Перегінське Рожнятівського району відбулася творча зустріч «За матір Україну взяв собі, себто вона мене взяла за сина» з поетом і прозаїком, піснярем, журналістом, членом Національної спілки письменників України, головним редактором всеукраїнського  літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», громадсько-культурним діячем, секретарем  Національної спілки письменників України, заслуженим працівником культури України Ярославом Ткачівським з нагоди його 60-літнього ювілею. Підтримати пана Ярослава приїхала його чарівна дружина Олександра. 

     На зустріч з поетичним і прозовим словом автора, творами якого захоплюються по всій Україні та поза її межами, поезії якого стали народними піснями, завітали представники місцевої влади, духовенство, письменники Рожнятівщини і члени літературного об’єднання «Горгани», педагоги, бібліотекарі та поціновувачі творчості пана Ярослава.
     Отець Богдан Русинкевич розпочав літературну зустріч молитвою і звернувся до гостя словами-побажаннями Божої ласки й опіки, міцного здоров’я і подальшого розвитку даних Богом талантів.

     Працівники Перегінської міської бібліотеки та бібліотеки для дітей розповіли про життєвий і творчий шлях письменника, привітали пана Ярослава з ювілеєм, який він відсвяткував наприкінці літа цього року, і побажали здоров’я,  невичерпної енергії і наснаги, оптимізму, бадьорості, нових творчих вершин і подальшої плідної праці на благо України. В дарунок для ювіляра прозвучала пісня на його слова «Волошки», яка вже давно стала народною.
     Сьогодні в творчому доробку Ярослава Ткачівського близько п’ятдесяти видань: поезія, сатира, гумор, пісенні тексти, проза, есеїстика. Він з галицькою впертістю і впевністю пише інтимну лірику, громадянські вірші, духовну поезію, захопливу прозу, іронізує і жартує, мудрує і осмислює, розмірковує і переживає… Автор зачарував присутніх своїм поетичним словом, читаючи вірші різної тематики. У концертному залі Перегінського НД панувала надзвичайно тепла атмосфера, адже літературна бесіда з Ярославом Ткачівським залишила в душі і серці кожного найкращі емоції і найсвітліші думки.  

     Креативний пародист і кращий жартівник Бойківського краю Ярослав Люльчак неперевершено виконав гуморески Ярослава Ткачівського, а також розказав свою гумореску «У Перегінському».

      Високо оцінили творчість Ярослава Ткачівського і звернулися до автора зі словами найкращих побажань заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина; заступник селищного голови Перегінської селищної ради Мар’ян Васильович Глинка; письменник, краєзнавець, журналіст, голова літературного об’єднання «Горгани», член Національної спілки письменників України Любомир Львович Михайлів; поетеса, член Національної спілки письменників України Наталія Василівна Данилюк разом з учасниками літературного об’єднання «Горгани»: Ольгою Парадовською, Світланою Діденко, Ольгою Мацьків та Володимиром Кондуром; письменниця, краєзнавець, педагог Оксана Леонівна Лесюк; начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович та директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак.

    

    

    

     Прозвучали пісні у виконанні народного аматорського чоловічого гурту «Братове» Перегінського НД (кер. Ярослав Люльчак), жіночої вокальної групи Перегінського НД (кер. Дарія Король) та лауреата пісенних конкурсів і фестивалів Віталії Олексій.

        

     На завершення гурт «Братове» побажав пану Ярославу, щоби його прозове і поетичне слово й надалі ставало добрим засівом та зростало щедрими паростками нових літературних творінь і виконав «Многая літа». 

 

    

    

    

    

    

Категорія: Події | Переглядів: 1123 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ