Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Липень » 21 » Зустріч з письменником Романом Ковалем
11:05
Зустріч з письменником Романом Ковалем
     20 липня 2012 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулась презентація нових книг письменника, громадського діяча, краєзнавця, лауреата літературної премії ім. Михайла Стельмаха, дослідника історії Визвольної боротьби українського народу першої половини ХХ століття Романа Коваля «Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею» та «Іван Ремболович».
     Роман Коваль – член Української Гельсінської спілки, Президент Історичного клубу «Холодний Яр», член Національної спілки письменників України.
     Відомі книги Романа Коваля: «Повернення отаманів Гайдамацького краю», «Трагедія отамана Волинця» (у співавторстві з Костянтином Завальнюком), «Багряні жнива Української революції», «За волю і честь», «Коли кулі співали. Біографії отаманів Холодного Яру і Чорного лісу», «Тернистий шлях кубанця Проходи», «Отаман Зелений», «Таємниця отамана Зеленого», «Отаман Орлик», «Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею», «Іван Ремболович» та інші.
     Сотенний УПА, політв’язень, який відбув в ув'язненні 32 роки, 6 місяців і 3 дні, справжній українець, якого Указом Президента України від 26 листопада 2005 року нагороджено орденом «За заслуги» ІII ступеня, почесний громадянин Коломиї Симчич Мирослав Васильович зазначив, що таких людей, як Роман Коваль посилає українському народові сам Бог. День сьогоднішній нерозривно пов’язаний з учорашнім і кожен слід на землі – то слід українських героїв, переможців визвольних змагань, а Роман Коваль допомагає відродити у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність України.
     Пісні Визвольної боротьби 1917 – 1920-х років виконав Заслужений артист України, кобзар, який концертував майже у всіх областях України, а також і за кордоном Тарас Вікторович Силенко. Роман Коваль є автором сценаріїв документальних фільмів. Усі присутні подивилися новий фільм Романа Коваля та Олександра Домбровського «Отаман Ільницький» – 8-й фільм документальної серії «Роман Коваль. Повернення правди».
          
     Директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи, Заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала гостю за таку плідну роботу, адже Роман Коваль є організатором вшанувань героїв Визвольної боротьби українців за свою незалежність у Холодному Яру та інших місцевостях, ініціатором спорудження борцям за волю України пам’ятників, меморіальних дощок, відновлення їхніх могил та найменування їхніми іменами вулиць.
     Історичні книги Романа Коваля – це правдива розповідь про те, як жили і вмирали за незалежність України герої без почестей і відзнак. Вони змушують кожного українця задуматися над українською історією, вслухатись в слова спогадів, збагнути та усвідомити свій історичний обов’язок перед рідним народом.
Категорія: Події | Переглядів: 1275 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ