Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Березень » 12 » Дивосвіт картин Миколи Качура
12:42
Дивосвіт картин Миколи Качура

     11 березня 2015 року працівники Рожнятівської центральної районної бібліотеки відвідали виставку художніх полотен прикарпатського художника Миколи Качура, яка зараз діє у Фортечній галереї «Бастіон» м. Івано-Франківська. Велич Карпат, самобутність гірських полонин та мелодика Бойківщини. І все це, створене пензлем на полотні. 

     Оригінальний, самобутній художник із своєю життєвою філософією Микола Романович Качур дивиться на світ особливим поглядом, а найяскравіші і вражаючі моменти свого життя відображає на полотнах. Його творчість викликає захоплення, дивує своєю різнобарвністю і закликає серед буденної суєти зазирнути у світ прекрасного. Своє натхнення художник черпає із неповторних карпатських пейзажів та оточення. Неперевершену красу краю ввібрав і серцем, і душею. У художника своя неповторна система цінностей та цікава творча манера. Карпатські пейзажі у різні пори року, самобутність гірських полонин, величні церкви, мелодика Бойківщини – все це створене пензлем на полотнах митця.

    

     Переглянути полотна художника Миколи Романовича Качура можна також у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки, де представлені подаровані ним картини «Над озером», «Церква в Березівці», «В горах», «Похмурий день». Районна бібліотека видала інформаційну довідку «Живопис Миколи Качура. Слово про художника», яка подає відомості про життєвий і творчий шлях художника.
     Митець ніколи не зупиняється у творчих пошуках, вчиться у природи і добирає власних художніх засобів для втілення задуманого. Крім пейзажного жанру, на виставці представлено і портретний: з полотна вдумливими очима дивиться рожнятівський художник Володимир Тринцолин, щирими дитячими очима хлопчик Олежик. Привертає увагу портрет сина, адже батько з великою любов’ю передав на полотні рідні серцю риси обличчя.

    

     Рідна творчо-енергетична земля кличе до себе митця, і він спішить на зустріч з нею, бо тут черпає снаги до творчості, наповнюється мелодійними природними звуками буяння великого оркестру Карпатської землі, її весни, літа, осені, зими. Доля нагородила Миколу Качура неповторним баченням світу. Його душа як згусток самої природи, вибухнула багатством кольорів, музикальністю, мелодійністю.
     Виставка сповнена експресивної барвистості полотен, її відвідувачі мають можливість насолоджуватися живописною, повною вражень лінією карпатських пейзажів. І якщо хтось хоче побачити цей чудовий Прикарпатський край з його неповторними краєвидами і не може сюди приїхати, погляньте тільки на картини, які створює художник Микола Качур і ви відчуєте всю принадність Карпат... В його картинах – багатство душі, світло, сонце, зелень гір і синь неба. Неповторно і прекрасно.

Категорія: Події | Переглядів: 1147 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ