Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Березень » 14 » Зустріч з Володимиром Качканом, Ярославом Ткачівським та презентація журналу «Перевал» №3-4 за 2018 рік
17:32
Зустріч з Володимиром Качканом, Ярославом Ткачівським та презентація журналу «Перевал» №3-4 за 2018 рік

     14 березня 2019 року Рожнятівщина радо зустріла поважних гостей з Івано-Франківська, видатних постатей в українській літературі, активних громадських діячів та просто хороших і невтомних у своїй праці людей. У світлиці районної бібліотеки відбулася надзвичайно тепла і цікава зустріч з поетом і прозаїком, піснярем, гумористом і сатириком, журналістом, заступником голови Національної спілки письменників України,  членом Секретаріату та Правління НСПУ, головним редактором Всеукраїнського  літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», лауреатом багатьох літературних премій, автором солідного творчого доробку, поезії якого стали народними піснями, громадсько-культурним діячем, заслуженим працівником культури України Ярославом Васильовичем Ткачівським; прозаїком, поетом, фольклористом, пресознавцем, істориком і теоретиком української літератури та етнокультури, громадсько-політичним діячем, членом редакційної колегії журналу «Перевал», лауреатом премії ім. Воляників-Швабінських (США), багатьох академічних та літературно-мистецьких премій, автором більше вісімдесяти книжкових видань: монографій, художніх і документальних книг, новел, оповідань, есеїв, повістей, романів, поезій, публікацій в журналах і газетах в Україні і за кордоном, педагогом, просвітянином, науковцем, завідувачем кафедри українознавства і філософії Івано-Франківського національного медичного університету, заслуженим діячем науки і техніки України, доктором філологічних наук, професором, академіком Академії наук Вищої школи України Володимиром Атаназійовичем Качканом.

     Отець-декан Василь Пастух розпочав літературну зустріч молитвою і словом Божого Благословення. 

     Ярослав Ткачівський провів присутніх сторінками презентованого Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» №3-4 за 2018 рік, розповів, які вміщено рубрики, які автори друкувалися на сторінках часопису, поділився своїми роздумами, які виклав у статті від редактора «Що з нами буде?», акцентуючи на тому, що коли в державі житимуть рідна українська мова й українська книжка, то стоятиме й міцна українська Україна.

    До редакційної колегії журналу «Перевал» входять трудолюбиві, працьовиті і активні люди, серед них і Володимир Качкан. У презентованому номері вміщено його дуже цікаву статтю «Ловець голосу – як сойчиного пера» про заслуженого діяча мистецтв Михайла Стефанюка. Володимир Атаназійович в цей день представляв редакційну колегію журналу «Перевал», а також презентував свої найновіші видання, коротко зупинившись на своїх дослідженнях про видатних людей, прочитавши уривки своєї прози і кілька поезій. Автор вів задушевну розмову з кожним, хто був присутній на зустрічі, відповідав на запитання.  

     В бібліотечній світлиці панувала особлива аура, яку створили неперевершені майстри слова Володимир Качкан і Ярослав Ткачівський. Спілкування з цікавими авторами, книгами яких зачитуються користувачі наших бібліотек, подарувало кожному найкращі враження, піднесення, заряд тепла, світла, радості, енергії і позитивних емоцій. 

    

     Прозвучали відомі та всіма улюблені пісні «Два кольори» і «Чорнобривці» у проникливому виконанні лауреата багатьох пісенних конкурсів і фестивалів, учня Рожнятівської дитячої школи мистецтв Василя Олексина (викладач Руслана Іванишин).

     В цей день звучали найкращі слова побажань для поважних гостей від заступника голови Рожнятівської РДА Богдана Михайловича Яковини; письменника, краєзнавця, голови літературного об’єднання «Горгани», лауреата багатьох премій, члена Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомира Львовича Михайліва; начальника відділу культури РДА Володимира Феліксовича Боровича.

      

     На завершення заступник директора по роботі з дітьми Рожнятівської ЦБС Галина Михайлівна Курташ подякувала Ярославу Васильовичу і Володимиру Атаназійовичу за цікаву літературну зустріч і побажала, щоби українське слово й надалі ставало добрим засівом та зростало щедрими паростками нових літературних творінь.

    

   

Категорія: Події | Переглядів: 605 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ