Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Березень » 7 » «Любов, що розійшлася сном»: жінки у житті Шевченка
13:42
«Любов, що розійшлася сном»: жінки у житті Шевченка
     Щороку з приходом весни, громадськість нашого краю вшановує пам'ять великого сина українського народу, безсмертного поета, художника і Кобзаря Т. Г. Шевченка. З цією метою 6 березня 2013 року в світлиці районної бібліотеки в ході Дня професійного спілкування пройшла літературно-музична розповідь «Любов, що розійшлася сном» з циклу «Жінка у житті і творчості Т. Г. Шевченка». Ведучі святкового дійства завідуюча бібліотекою с. Дуба Гошків Любов, завідуюча бібліотекою села Вільхівка Данів Лілія та вчитель історії Дмитревко Ольга в цікавій ліричній формі донесли до присутніх «справжні проміння живої особистості з усіма болями і радощами великого поета українського народу». Як ставився Шевченко до жінки, взагалі до кохання, чи пробував одружитися – відповіді на ці питання звучали з уст учасників свята у ліричних шевченківських віршах, його роздумах, спогадах сучасників поета.
      В творчості поета повсякчас була присутня Жінка, жінка – мати, сестра, подруга, кохана, дружина, кривджена і гноблена, кріпачка та наймичка, що в ній поет мріяв бачити «вольну святую Душу».
      Гармонійно вплелися в палітру літературно-музичного дійства чудові пісні на слова Т. Г. Шевченка у виконанні студентки Культурно-освітнього коледжу Бордікової Наталії та учня 7-го класу Вільхівської ЗОШ І-ІІ ступенів Винника Романа. Під час літературної мандрівки життєвим і творчим шляхом Великого Кобзаря прозвучали вірші «Ми вкупочці колись росли», «У княжім домі панночка бліда», «Якби з ким сісти хліба з’їсти», «Поставлю хату і кімнату».
    
      На завершення дійства слова привітання та музичний подарунок з нагоди весняного свята 8 Березнядля всіх присутніх прозвучали з уст талановитої бойківчанки Наталії Бордікової.
     Також в ході дня професійного спілкування працівники бібліотек обмінялись враженнями від взаємних візитів до бібліотечних установ ЦБС. Своєрідне ноу-хау в проведенні рекомендаційної бесіди по прочитаній книзі продемонструвала колегам бібліотекар Перегінської міської бібліотеки Любов Абрам, а цікаві повідомлення з циклу «Вчасно про головне» підготовила завідуюча бібліотекою с. Креховичі Гуцул Ірина.
    
      На завершення професійного спілкування директор Марія Рибчак привітала колег з весняним святом 8 Березня, побажала усім весняного настрою, міцного здоров’я, жіночого щастя і щоб Книга залишалась для всіх вірним другом, помічником і порадником у щоденному житті!
Категорія: Події | Переглядів: 1639 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ