Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Лютий » 11 » Створюємо дистанційні пункти надання безоплатної правової допомоги
21:31
Створюємо дистанційні пункти надання безоплатної правової допомоги
     10 лютого на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбувся тренінг для бібліотечний фахівців, консультантів органів державної влади, місцевого самоврядування, представників НУО в рамках проекту «Покращення доступу жителів малих громад до правової допомоги через використання новітніх технологій та залучення ресурсів органів влади». У тренінгу взяла участь завідувачка відділом інформаційних технологій центральної бібліотеки Галина Фреїшин.
     Метою даного проекту є проведення адвокасі кампанії, спрямованої на створення дистанційної державно-громадської системи безоплатної правової допомоги шляхом організації у восьми регіонах України на базі бібліотечних установ пунктів дистанційного доступу до правової допомоги та залучення до надання такої допомоги консультантів органів державної влади, місцевого самоврядування та НУО – членів Коаліції.
     Проект реалізовується у восьми областях України. Регіональним координатором проекту в Івано-франківській області виступає Молодіжний громадський центр «Еталон». За проектом дистанційні пункти надання безоплатної правової допомоги буде створено на базі Долинської, Надвірнянської, Рожнятівської, Снятинської центральних бібліотек та ОУНБ м. Івано-Франківськ. Саме завдяки впровадженню програми «Бібліоміст» вище зазначені бібліотечні установи мають всі необхідні ресурси для успішного втілення даної ініціативи.
     На навчально-практичній зустрічі було визначено практичні шляхи і методи реалізації даного проекту.
     Під час тренінгу голова правління центру «Еталон» Леся Аронець розповіла про основну місію, завдання цього громадського центру, даний проект. Вона підкреслила, що проект підтримано Міністрерством культури України та Міністерством юстиції. Про практичний механізм запровадження безкоштовної правової допомоги розповів присутнім тренер молодіжного центру «Еталон» Андрій Озарович – розробник веб-сторінки, на якій жителі громад зможуть задавати питання адресовані департаменту соціальної політики, головному управлінню Держземагентства, головному управлінню пенсійного фонду, головному управлінню юстиції.
    Вкінці зустрічі відбулась прес-конференція для представників ЗМІ, в якій взяли участь представники управління юстиції та пенсійного фонду, директор Людмила Бабій та голова молодіжного громадського центру Леся Оробець.
     З метою виконання Закону України «Про правову допомогу» та реалізації даного проекту дистанційний пункт надання безкоштовної правової допомоги буде створено у відділі інформаційних технологій «Інтернет-центр» Рожнятівської центральної бібліотеки, який функціонуватиме кожної другої і четвертої середи щомісяця.
     18 лютого о 11.00 год. у Рожнятівській центральній бібліотеці з метою залучення громадян до користування новою послугою відбудеться зустріч координаторів проекту з бібліотекарями, представниками органів державної влади, місцевого самоврядування, НУО, ЗМІ.
Категорія: Події | Переглядів: 616 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ