Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 4 » 4 квітня – Міжнародний день Інтернету
11:34
4 квітня – Міжнародний день Інтернету

     Міжнародний день Інтернету – свято, яке тепер з гордістю святкують і бібліотеки Рожнятівщини. Не секрет, що останні роки для наших книгозбірень були періодом активних змін і трансформації.
     Враховуючи те, що 60 відсотків жителів нашого району не мають можливості користуватися Інтернетом, сучасні бібліотеки Рожнятівщини надають нові послуги з використанням Інтернету та інноваційних технологій і таким чином сприяють розвитку громад і змінюють життя краян. Робота бібліотек в сучасних економічних процесах, які проходять в державі, спонукають колектив Рожнятівської ЦБС до пошуку нових шляхів задоволення інформаційних потреб жителів місцевих громад та залучення додаткових коштів для фінансування.
     Таку можливість книгозбірні Рожнятівщини отримали взявши участь у програмі «Бібліоміст» і ставши переможцями І (2010 р.) і V (2013 р.) раундів конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до Інтернету». Учасниками проекту стали 12 бібліотек. Завдяки участі в експериментальному проекті додатково до програми було залучено гірську бібліотеку села Ясень, до послуг користувачів якої сьогодні 7 комп’ютерів, підключених до супутникового зв’язку. В 16 бібліотеках району функціонують Інтернет-центри. До кінця року планується комп’ютеризувати ще 4 бібліотеки, залучивши кошти місцевих громад та спонсорів. Зараз в наявності у бібліотеках району є 47 комп’ютерів.
    Комп’ютеризовані бібліотеки в рамках реалізації Програми сприяння Парламенту ІІ приєдналися до Пунктів доступу до офіційної інформації та стали філіями Центру європейської інформації в Івано-Франківській області, забезпечили доступ до достовірної інформації пов’язаної з актуальними проблемами сьогодення, а також перетворилися на своєрідні «громадські приймальні», куди люди приходять і отримують первинну правову безкоштовну допомогу.
    Сучасні інформаційні технології дали змогу бібліотекам запроваджувати в практику нові інноваційні послуги, а саме:

 

  • безкоштовний доступ до інтернет-ресурсів,
  • Skype-спілкування;
     
  • Он-лайн реєстрації ЗНО, вкладників Ощадбанку, тощо;
     
  • відеопрезентації, віртуальні подорожі,
     
  • круглі столи, конференції
     
  • створення інформаційних центрів
     

     Сучасна комп’ютерна техніка дозволила поповнити фонд бібліотеки власними виданнями на електронних носіях інформації. Послугами бібліотечних Інтернет-центрів за останні роки скористалися тисячі наших краян.
     Стає реальністю мрія Рожнятівських бібліотекарів: в партнерстві з організаціями та установами, різними групами користувачів бібліотеки стають сучасними інформаційними центрами громад, пунктами доступу до найнеобхідніших інформаційних послуг, місцем, яке об’єднує членів громад і націлює їх на успішні справи. Запрошуємо всіх бажаючих скористатися послугами відкритих бібліотечних Інтернет-центрів та відчути переваги вільного доступу до інформації.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1006 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ