Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 7 » Бібліотечним фахівцям на допомогу
17:06
Бібліотечним фахівцям на допомогу
     6 грудня 2011 року працівники бібліотек району навчались на черговому Дні професійного спілкування. Робочу зустріч розпочала директор Рожнятівської ЦБС Марія Василівна Рибчак, яка підвела підсумки конкурсу «Краща сільська бібліотека 2011 року». Нагородили та привітали переможців заступник голови райдержадміністрації Омелян Петрович Бойчук та начальник відділу культури РДА Ярослав Іванович Тринчук.
     Зав. бібліотекою с. Ясень Галина Миколаївна Ільків показала колегам мультимедійну презентацію роботи бібліотеки-переможниці на тему: «Бібліотека села Ясень – гірський інформаційний центр».
     Змістовним і вичерпним був огляд нових надходжень до бібліотеки села Суходіл, який провела зав. бібліотекою Орися Іллівна Ільків.
     Традиційним стало для бібліотечних фахівців ділитися своєю професійною майстерністю. В цей день майстер-клас давали працівники культури села Слобода Небилівська: зав. бібліотекою Наталія Ярославівна Котик та зав. сільським клубом Оксана Йосипівна Винник. Для колег була представлена глибока за змістом, наповнена емоційним піднесенням літературна година пам’яті «Поетична струна вчителя», присвячена 70-річчю від дня народження поета, краєзнавця Осадчука Степана Івановича (с. Сл. Небилівська, 1941-2006). В ході свята ведучі познайомили присутніх з життєвим і творчим шляхом поета-земляка.
     Народився С. І. Осадчук 4 жовтня 1941 року в с. Слобода-Небилівська Рожнятівського району. Після закінчення Перегінської СШ №1 працював вчителем молодших класів у Небилівській восьмирічній школі. Закінчив Коломийське педагогічне училище та Івано-Франківський Педагогічний інститут ім. В.Стефаника. Працював вчителем історії і правознавства в Небилівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Вірші писав із шкільних років.
     Друкувався в районній, обласній та республіканськиій пресі, в журналі «Дзвіночок». Автор поетичних збірок «Калиновий ранок» (2006р.), «Земна любов» (2004 р.), краєзнавчої книжки «Колиско моя, Небилове рідний» (2007р.) Ще в шкільні роки добрим, чуйним і вимогливим наставником, кращим порадником по перу був для Степана Осадчука вчитель музики Перегінської СШ №1, вже тоді відомий поет Йосип Понадюк. Він розумно і терпеливо навчав, радив, як батько, допомагав вийти на стежку поетичної ниви, зумів прищепити любов до поезії. Він часто казав: «Поезія – це моє життя». Цей заклик ввібрав в себе на все життя поет Степан Осадчук.
     В ході літературної години звучали вірші поета, а також пісні написані на слова С.І. Осадчука у виконанні Ростислова Рожка, Надії Лавришин та Котик Надії. Спогадами про свого батька із сльозами на очах поділилась з присутніми дочка поета Оксана Степанівна Осадчук. Вона зауважила, що «Батько у свою поезію вкладав часточку свого серця, жив з вірою у Бога, до останньої миті стверджував, що «Все буде добре!».
        
     Підсумовуючи почуте, начальник відділу культури Я.І. Тринчук сказав: «Степан Осадчук був людиною, яка засівала добрим зерном ниву свого життя, він завжди шукав і знаходив у людях добро.»
Дивлюсь на світ, на розмай-гори,
Їх чую подих, шелест трав.
Ловлю пташині дивні хори –
Цей світ мене зачарував.
Вершини, ріки і потоки,
Гірські долини і плаї
Лишили в душі глибоку
Любов до рідної землі.
                                                                                                        С. Осадчук
Категорія: Події | Переглядів: 1742 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ