Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2014 » Квітень » 23 » Бібліотека і книга в контексті часу
16:32
Бібліотека і книга в контексті часу

     23 квітня 2014 року в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся черговий День професійного спілкування на тему «Бібліотека і книга в контексті часу».

     «Професійна компетентність бібліотекаря – запорука ефективного функціонування бібліотеки», – такими словами розпочала фахові навчання директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак. Вона, зокрема, наголосила на тому, що підвищення кваліфікації всіх бібліотечних працівників – це безперервний процес і він  не залежить від стажу, рівня освіти і посади, це системний розвиток здатності самостійно аналізувати і знаходити оптимальні рішення. Зміст діяльності кожної бібліотеки має бути підпорядкований інтересам і потребам громади, бібліотека повинна володіти ситуацією і знаходитись в постійному пошуку нового, актуального. Також Марія Рибчак у своєму слові зупинилася на актуальних питаннях паспортизації бібліотек Рожнятівщини, провела роз’яснення деяких правових норм та аспектів фінансування бібліотечних установ в сучасних умовах.     

     Вдалим під час навчань був урок фахівця «Знайомтесь: лауреати літературної премії ім. Т. Шевченка 2014», який провела бібліотекар Брошнів-Осадської міської бібліотеки Ольга Боднар. Використання сучасних новітніх технологій дало можливість бібліотекарю за допомогою Інтернету провести віртуальне знайомство з авторами-лауреатами найпрестижнішої літературної премії країни, а також продемонструвати самі книги-переможці. До слова: у категорії «Література» премію присуджено Мирославові Дочинцю за романи «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії» та «Горянин. Води господніх русел». В категорії «Літературознавство і мистецтвознавство» найкращою стала Ірина Гаюк за книгу «Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні».     

      Сприяла професійному зростанню працівників Рожнятівської ЦБС творча лабораторія «Іміджеві технології роботи з дітьми та підлітками», яку провели бібліотекарі Перегінської бібліотеки для дітей Надія Люклян та Ольга Петреній. У програму лабораторії входили слайд-презентація «Наші традиції та інновації в роботі з дітьми, ефективність їх практичного поєднання», професійний діалог «Інформаційне обслуговування дітей та підлітків у бібліотеці – крок за кроком» та консультація «Моделюємо успіх: бібліотека + читач». На завершення бібліотечні фахівці обмінялися думками щодо удосконалення форм і методів роботи з дітьми та підлітками у сільській бібліотеці.     

     На завершення Дня професійного спілкування бібліотекарі отримали методичні консультації, «домашнє завдання», обмінялися цікавою фаховою інформацією та отримали масу позитивних вражень.

Категорія: Події | Переглядів: 977 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ