Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Березень » 15 » Бібліотеки Рожнятівщини надають можливість ознайомитись з інформацією про діяльність органів державної влади
16:07
Бібліотеки Рожнятівщини надають можливість ознайомитись з інформацією про діяльність органів державної влади
     14 березня 2013 року відбулось засідання районної міжвідомчої координаційно-методичної ради (МКМР) з правової освіти населення за участю сільських голів та керівників організацій району. В роботі комісії взяла участь директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак.
     Одним із питань, які розглядалися на засіданні була тема: «Участь бібліотечної системи в організації та здійсненні заходів з правової освіти населення». 
      В своєму виступі Марія Василівна сказала, що одне з основних прав громадянина України є право на участь в управлінні державними справами. Від того, як реалізується це право залежить і показник якості демократії, і рівень розвитку громадянського суспільства у державі. Відкритість влади функціонально має служити громаді, її духовному і матеріальному збагаченню; ця відкритість повинна мати двобічний характер: інформація мусить іти від влади до громади і від громади до влади. На виконання цих завдань створені в рамках Програми сприяння Парламенту ІІ і діють у бібліотеках Пункти Доступу Громадян до офіційної інформації (ПДГ).
      Мережа ПДГ започаткована Українською бібліотечною асоціацією (УБА) у червні 2009 року в межах гранту Програми сприяння Парламенту України ІІ (ПСП ІІ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Діяльність Мережі ПДГ координується УБА у партнерстві з ПСП II.
     Пункти Доступу Громадян – це інформаційні Центри, відкриті у бібліотеках України, де громадяни мають можливість отримати інформацію органів державної влади та дізнатись, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчий процес.
      В Рожнятівській центральній бібліотеці ПДГ діє у відділі інформаційних технологій «Інтернет-центр» з початку 2010 року. Його послугами вже скористалися сотні наших краян.
     З приходом Інтернету в бібліотеки району до мережі ПДГ приєдналися ряд бібліотек, зокрема такі Пункти відкрито у міських та дитячих бібліотеках селищ Брошнів-Осада та Перегінськ, а також у бібліотеках сіл Берлоги, Небилів, Н. Струтин, Сваричів, Ясень.
     З метою підвищення фахового рівня бібліотечні працівники даних установ пройшли курси підвищення кваліфікації за спеціальною програмою, розробленою УБА у співпраці з програмою «Бібліоміст» та дистанційне навчання за програмою «Бібліоміст-Україна» у Івано-Франківському регіональному тренінговому центрі обласної бібліотеки ім. Івана Франка, де освоїли курси за темами: «Нова бібліотечна послуга: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці» та «Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек». Тепер бібліотекарі, підготовлені на спеціальних тренінгах, проводять навчання та консультації з питань доступу громадськості до інформації органів державної влади для читачів (користувачів) бібліотек, представників громадських організацій нашого регіону та місцевої влади.
 
Заступник голови громадської ради при Рожнятівської РДА, директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак проводить бесіду-консультацію з використання ПДГ для сільського голови с. Берлоги Ірини Ясінець
 
      Окрім традиційних форм роботи з користувачами використання у бібліотеках новітніх інформаційних технологій дало нові можливості урізноманітнити інформаційне забезпечення краян за допомогою вільного доступу до інформаційного ресурсу мережі Інтернет про суспільство, діяльність державних установ та органів місцевого самоврядування.
     Марія Рибчак запропонувала присутнім скористатися Пунктами Доступу Громадян до офіційної інформації у бібліотеках громад населених пунктів району та отримати необхідну інформацію.
Категорія: Події | Переглядів: 967 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ