Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Будівничий соборів наших душ
14:34
Будівничий соборів наших душ
     9 квітня 2013 року у світлиці центральної районної бібліотеки відбувся літературний вечір «Будівничий соборів наших душ» з нагоди 95-річчя від дня народження українського письменника Олеся Гончара. Захід відбувся в рамках Дня професійного спілкування, організували і провели літературне свято бібліотечні фахівці бібліотеки-філії села Петранка.
     3 квітня 2013 року виповнюється 95 років з дня народження Олеся Гончара – письменника, літературного критика, громадського діяча. Його твори відомі далеко за межами України, їх перекладено більш як 40 мовами світу, багато разів вони перевидавалися, завоювали широке коло шанувальників. Кращі твори Олеся Терентійовича Гончара — справді народного письменника – стали окрасою українського мистецтва слова.
     Присутні поринули у безмежний світ літературного слова письменника. Ведучі свята завідуюча бібліотекою села Петранка Віра Кульчак та бібліотекар Галина Ленів зокрема наголосили на тому , що все те, що створив Олесь Гончар, залишилося для майбутнього. Його твори – це наше духовне багатство, вірні друзі в дитинстві, юності, зрілості. Вони підтримують віру в справедливість і доброту. У святі взяли участь учні Петранківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Майстерно відтворив образ Хоми Хаєцького із роману «Прапороносці» учень 9 класу Микола Попович. Він не тільки талановито відтворив монолог Хаєцького , але і вдало змалював характер звичайного українського селянина. Звучали на літературному святі і вірші присвячені Олесю Гончару у виконанні учениці 11 класу Надії Худик. З хвилюванням присутні разом із героями переживали сцену із роману «Собор» зустрічі Володьки Лободи із своїм батьком Ізотом Лободою у богодільні. Гості світлиці були зворушені непідкупною грою юних аматорів-акторів – Миколи Попович та учня 6-го класу Богдани Тимків.
 
     Глибокі почуття ліризму та патріотизму передала присутнім, декламуючи вірші-посвяти видатному письменнику, Марія Дубина.
     «Бережімо собори наших душ!». Такими словами великого сина української нації, класика нашої літератури Олеся Гончара завершилось літературне свято.
Категорія: Події | Переглядів: 1368 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ