Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Жовтень » 24 » Cвято вшанування переможців фотоконкурсу «До бібліотеки всією родиною» та конкурсу юнацького читання «Найкращий читач 2012 року»
13:54
Cвято вшанування переможців фотоконкурсу «До бібліотеки всією родиною» та конкурсу юнацького читання «Найкращий читач 2012 року»
Премудросте земна, бібліотеко!
Віват тобі, хранителько свята!
До тебе йдуть із близька, і здалека,
Щоб почерпнуть від тебе лиш добра.
 
     23 жовтня 2012 року в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбулося свято вшанування переможців фотоконкурсу «До бібліотеки всією родиною» та конкурсу юнацького читання «Найкращий читач 2012 року».
     Мета свята – познайомитися із читаючими родинами та обдарованою молоддю нашого району, адже в світлиці бібліотеки зібрались справжні друзі книги.
      На свято завітали родина Вагилевич із села Сливки, родина Луцик із села Нижній Струтин, родина Мензатюк із Брошнева Осади, родина Ріпей-Стурко із Закреничного. Кожна родина представляла себе та ділилася досвідом, як привити дитині любов до книги ще змалечку. Також на свято були запрошені переможці районного конкурсу «Найкращий читач 2012 року», працівники бібліотек та учасники мережевого проекту піар-акції «Мобімеді@тека йде до дітей гірських сіл», волонтери тощо.
     Читачами книгозбірні села Сливки сім’я Вагилевич є уже багато років, полюбляли читати дід і бабуся, навчили і своїх дітей любити і бережливо ставитись до книги. Бо, за словами старожилів, саме в будинку прадіда глави цього сімейства Вагилевича Олексія знаходилася з 1936 по 1939 роки читальня «Просвіти», тут читали вголос «Кобзар», полум’яне слово І. Франка, працював хоровий та драматичний гурток. На святі діти декламували вірші, а мама зачитала повчальне оповідання для підростаючого покоління.
 
     Нещодавно Рожнятівська ЦБС видала книгу «Рожнятівщина в легендах та переказах», до якої увійшли легенди про с. Нижній Струтин співавтором яких є Галина Богданівна Радишевська-Луцик, родина якої стала переможцем конкурсу «До бібліотеки всією родиною» у номінації «Наш сімейний формуляр».
      Дружня читацька родина Мензатюк із Брошнева-Осади цінує книгу і вважає, що «Читати разом цікаво» – саме в цій номінації вона отримала перемогу у фотоконкурсі. Їхнє життя немислиме без книги, вона допомагає їм у праці, в організації дозвілля, з книги черпають знання і діти.
      У родині Ріпей-Стурко із Закреничного читання – сімейна традиція. У їхній сім’ї кожен має свій смак і свого улюбленого письменника, але всі вони мають спільну рису – любов до читання і до бібліотеки, яка є доброю традицією вже чотири покоління. Саме вони стали переможцями у номінації «Читацька династія 2012 року». На свято родина підготувала сценку «Конфлікт поколінь», яка показала глядачам, що книгу люблять і поважають там, де батьки прививають дітям любов до неї.
      Переможниці конкурсу юнацького читання «Найкращий читач 2012 року» Юлія Лойко з Рожнятова декламувала присутнім власну поезію, а Ірина Коломієць із Нижнього Струтина порадувала присутніх чудовою піснею і показала, що сучасна молодь є творчою та обдарованою.
      Зі словом привітання виступила директор ЦБС Марія Василівна Рибчак, вона вручила дипломи та грамоти переможцям та учасникам конкурсів, подякувала їм за участь і за любов до книги. Всім юним учасникам свята було вручено флаєр «Читай поки молодий»
     Приємною несподіванкою для переможців конкурсів стало вручення цінних подарунків від спонсорів свята депутата районної ради, приватного підприємця Віталія Богдановича Абрама та депутата сільської ради с. Верхній Струтин, приватного підприємця Богдана Миколайовича Бачкура.
     Музичним дарунком для присутніх були також пісні у виконанні Іринки Томків, Тетяни Зварич та Івана Томківа.
     
     Народна мудрість говорить – «Дім без книги – день без сонця».
Для мене КНИГА – світло дня.
Для мене КНИГА – зорі й ночі...
Моя сім’я, моя рідня,
Мій розум, серце моє, очі...
Категорія: Події | Переглядів: 1441 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ