Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2011 » Травень » 14 » "Де злагода в сімействі"
11:25
"Де злагода в сімействі"
 
     12 травня 2011 року в світлиці районної бібліотеки пройшло свято вшанування священичих родин «Де злагода в сімействі…», приурочене Дню матері та Міжнародному Дню сім’ї. Гаслом свята стали слова о. Миколи Микосовського
«Родина християнська Богу мила,
Бо це домашня Церква на землі.
Її суціль Господня милість вкрила,
Вона не никне у повсюдній млі.»
     Організатори свята, а це центральна районна бібліотека та відділ у справах сім’ї, молоді та спорту РДА, прагнули представити творчість і таланти священичих родин району. Таке дійство організовано вперше в Рожнятівському районі.
     Всіх учасників привітали голова Рожнятівської РДА Микола Ярославович Філіпович, заступник голови районної ради селища Віктор Михайлович Тріщ та селищний голова Василь Степанович Мацевко.
 
     З теплотою, ніжністю, гордістю та повагою про свої родини розповідали учасники свята.
     Розпочав родинне свято о. Володимир Тарас, який благословив всіх присутніх. Будучи парохом селища Рожнятів, став ініціатором щотижневих молодіжних молебнів для учнів Рожнятівської ЗОШ, бо о. Володимир добре розуміє, що за молоддю – майбутнє церкви. Родина священика представила для всіх сценку присвячену Дню Матері.
 
     Відкриттям для всіх гостей світлиці став виступ Народного аматорського сімейного ансамблю о. Володимира Наритника з Рогатина,син якого є парохом села Берлоги. Родина о. Наритника знана не тільки у церковних колах. Вона здобула визнання і славу своїм співочим талантом. Сімейний квартет о. Володимира Наритника – брав участь у різноманітних пісенних фестивалях, родинних святах не тільки в нашій області, але і по всій Україні.
     Театральні здобутки презентувала родина отця-декана Зореслава Котовича, адже імость Іванна своє серце присвятила родині та створеному нею театру «Лілеї Марії», який вже багато років діє при церкві с. Н. Струтин. а син Дмитро подарував усім присутнім пісню.
 
     Гостями світлиці була родина о. Івана Носика. Шанують і поважають їх у Вербівці, бо живуть за принципом, як співається у пісні «Де злагода в сімействі, там мир і тишина». Вразила всіх відверта розповідь імості Марії про роль жінки в сім’ї, а пісня, яку виконала родина отця Івана заставила всіх задуматись над вічними цінностями.
     Віршем «Молитвою мов птахом полечу» презентували організатори свята родину о. Дмитра Халуса (село Верхній Струтин), який волею Господа наділений багатьма талантами: поет, художник, різьбяр. а ще має добре серце, яке він віддає своїм прихожанам. Нікого не залишили байдужими вірші о. Халуса про свою сім’ю, а вірш «Самотність» став родзинкою виступу отця. Дочка Христина здивувала всіх майстерною грою на фортепіано.
 
     Разом з любов’ю до Господа о. Богдан Русинкевич, що служить на парафії селища Перегінськ має в серці любов і талант до пісні. А тому і недивно, що о. Богдан – презентував свою родину через пісню, яку виконав разом з викладачами Перегінської музичної школи. О. Богдан Русинкевич – керівник Аматорського хору при НД селища.
     З щирими словами про свою родину звернувся до всіх о. Володимир Майка (смт. Брошнів). Добра, чуйна людина, віддана своєму покликанню о. Володимир своє серце віддає служінню Богові, катехитизації молоді. Він ініціатор різноманітних районних духовно-молодіжних акцій. Добре повчальне слово в о. Володимира знаходиться для кожного. Родину презентували дочка Іванка, яка зіграла на фортепіано та син Володимир – учасник ансамблю гітаристів селища Брошнів.
 
 
     В родинному святі взяла участь родина о. Богдана Головчака (с. Ілемня), який разом з імостю Катериною здійснили постановку релігійної вистави в 4-х діях «Розпни Його». Постановка заставляє глибше осмислити останні дні життя Ісуса Христа. Окрім постановки в селі Ілемня, з виставою відвідали села Нижній Струтин та Спас. Тепло зустрічали присутні виступ донечки о. Богдана, яка продекламувала вірш «Великдень».
 
     Тепло, із сльозами на очах зустріли гості світлиці виступ родини о. Любомира Криштофіка (село Цінева). На своїй парафії, де отець служить майже 30 років – він і батько і брат і син. Його люблять і поважають цінівчани . Чудову родину створив о. Любомир із імостю Надією, а дочка Віра щиро поважає свого батька, мабуть мріяла, щоб і чоловік був схожий в усьому на о. Любомира. То ж і не дивно що обранцем Віри став молодий священик о. Петро. Разом з о. Криштофіком вони виспівали чудове «Многая літа».
     Слова вдячності звучали з уст делегацій від парафій, які були представлені на святі. Тепло сприймали учасники свята виступ Ірини Русин, Союзу українок та родинного ансамблю Милівих з села Іванівка.
 
В той час за лаштунками...
 
 
 
 
 
Категорія: Події | Переглядів: 3217 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ