Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Жовтень » 4 » Бібліотеки Рожнятова відвідала делегація з Польщі та Дружківки
22:24
Бібліотеки Рожнятова відвідала делегація з Польщі та Дружківки

    4 жовтня 2018 року Рожнятівську центральну районну бібліотеку з дружнім професійно-освітнім візитом відвідали колеги з Воєводської публічної бібліотеки імені Е. Смолки польського міста Ополє.
     Візит відбувся в рамках Угоди про співпрацю між двома провідними книгозбірнями Івано-Франківської області та Опольського воєводства, яка діє впродовж 15 років.
    З радістю, як давніх і добрих друзів зустріли бібліотекарі Рожнятівської книгозбірні та представники районної влади директора Воєводської публічної бібліотеки в м. Ополє Тадеуша Хробака, спеціалістів бібліотеки Йоланту Закревич, Олександру Окулюс, Іоанну Ціхощ, Генріка Грачика, Роберта Дудека, а також директора Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмилу Бабій.

   

     Цей день видався багатий на візити. З теплотою і щирими посмішками рожнятівські бібліотекарі зустрічали також поважну гостю із Донеччини – директора комунального підприємства «Центральна міська бібліотека ім. Л. Українки» міста Дружківка Тетяну Олексіївну Романченко.
     Для колег з Польщі та Дружківки було організовано цікаву і змістовну програму. Насамперед вони завітали до районної дитячої бібліотеки. Гарне враження справило на гостей затишне, комфортне приміщення бібліотеки, особливо – креативне художнє оформлення. Заступник директора Рожнятівської ЦБС по роботі з дітьми Галина Курташ коротко ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності дитячої книгозбірні, Центру дитячого творчого читання та дозвілля «Бібліотека моєї мрії», який діє при районній бібліотеці для дітей.

    

     Відтак учасники делегації відвідали усі структурні підрозділи центральної районної бібліотеки, ознайомилися з роботою кожного відділу, видавничою діяльністю, рекламою бібліотеки та бібліотечних послуг, інноваційними методами роботи. Під час екскурсії спеціалісти охоче обмінювались досвідом та здобутками. Особливою родзинкою була екскурсія в Retro-бібліотеку, адже проведена вона була для гостей польською мовою.

    

     

   

     Згодом відбувся круглий стіл, на якому директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Рибчак презентувала роботу книгозбірні за темою  «Бібліотека – сучасна, креативна, доступна». У виступі вона наголосила на тому, що основне завдання для бібліотеки в теперішньому часі полягає в тому, щоб створити простір для читання, навчання, ділових зустрічей і роботи, майданчик для публічних заходів та культурного відпочинку.

     З цікавістю слухали присутні виступ Тетяни Романченко, в якому вона презентувала інноваційний проект «Створення культурного простору «LESYA HUB» на базі центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки в м. Дружківка. Тетяна Олексіївна принагідно привітала колег із професійним святом і зазначила, що такі зустрічі дають надію на подальший розвиток міжнародної бібліотечної комунікації.

     Звертаючись до присутніх, директор обласної бібліотеки Людмила Бабій сказала, що багатолітня співпраця з воєводською бібліотекою м. Ополє дала змогу створити справжню міжнародну платформу для  обміну досвідом та впровадження цікавих проектів.

     Із словами привітань та вдячності за теплий прийом і гостинність звернувся до учасників круглого столу директор воєводської бібліотеки пан Тадеуш Хробак. Він з приємністю зазначив, що бібліотеки Рожнятова мають добрі напрацювання, цікаві проекти і здобутки, свіжі ідеї. «Вислів «В бібліотеці має бути тишина» – це не про бібліотеки Рожнятова! Бо, направду, ваші бібліотеки є справжнім місцем дозвілля, відпочинку, ну і звичайно, місцем задоволення інформаційних потреб, місцем читання в любому форматі», – підсумовуючи побачене і почуте в книгозбірнях Рожнятова сказав пан Тадеуш.

     Зі словами подяки за дружній візит та побажаннями плідної співпраці на культурній, просвітницькій та бібліотечній нивах, здоров’я та наснаги до учасників делегації звернулися заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина та начальник відділу культури РДА Володимир Борович.

   

     В цей день в бібліотеці панувала дружня і тепла атмосфера із планами на подальшу співпрацю та комунікацію.

Категорія: Події | Переглядів: 1335 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ