Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Серпень » 6 » День професійного спілкування
15:25
День професійного спілкування
     6 серпня 2013 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки бібліотекарі системи зібралися на День професійного спілкування «Бібліотека і книга в контексті часу».
     Директор ЦБС, Заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак ознайомила з темою «Публічні бібліотеки: традиції та сучасність» і вкотре наголосила, що кожен працівник повинен постійно працювати над собою, підвищувати свій професійний рівень і накопичувати багаж знань.
 
     У професійному спілкуванні бібліотекарів району взяв участь заступник голови Рожнятівської РДА Омелян Петрович Бойчук і ознайомив з новим указом Президента України Віктора Януковича та розпорядженнями голови Рожнятівської адміністрації Миколи Філіповича.
     Завідуюча сектору краєзнавства та національного відродження краю Рожнятівської ЦРБ Ніна Василівна Шищак зробила екскурсію по виставці сформованої експозиції образотворчих робіт «Для Бога я створюю найкраще» до 1025-річчя Хрещення Русі, яка діє в бібліотеці.
   Методист ЦБС Оксана Михайлівна Озаришин провела огляд професійних журналів «Бібліотечна планета» та «Бібліотечний форум України».
 
     Завідуюча бібліотекою с. Берлоги Світлана Шмигельська представила мультимедійні презентації «Цікавинки про село Берлоги» і «Духовне життя у селі Берлоги: молодіжна проща до Берлогівської ікони Матері Божої».
     Бібліотекарі Перегінської міської та Брошнівської міської бібліотек Ольга Петреній і Ольга Боднар підготували і провели читацький діалог «Прочитала – хочу розповісти».
     Працівники Рожнятівської ЦРБ та бібліотек сіл Цінева, Іванівка, Ясеновець, Ріпне провели літературну годину «Вросту, мов корінь, в тебе, земле моя» до 85-річчя від дня народження відомої української поетеси, яка зараз проживає у США Дарії Рихтицької.
 
     Дарія Мельникович-Рихтицька народилася у смт. Рожнятів на Бойківщині. Тут вона вдихала свіже гірське повітря і її серце наповнювалося любов’ю до рідної землі.
     В 1944 році малою дівчинкою разом з батьками, рятуючись від окупантів, покинула рідний Рожнятів.
     В літературу прийшла за покликанням серця. Печаль за рідною землею крає серце поетеси. Дарія Рихтицька справжня патріотка української землі, дочка карпатських гір, змушена з юних літ виборювати многотрудне щастя на чужині.
     Барви її творів такі свіжі, туга і смуток не ранять душу, ідеї світлі і ясні, помисли чисті. Слово поетеси переконує: є в світі любов, яка не боїться нічого; є творчість, що в злетах своїх, у прагненні свободи не знає меж.
Бо я уся в тобі
Вростаю,
Мій краю!
Щоб тільки віддих
Твій глибокий
На своїх скронях чути…
Бо я без тебе
Завмираю!..
 
     В любові до рідної землі народжена і вихована. В любові до рідного краю живе і пише прекрасна жінка, сильна, вольова Дарія Рихтицька.
Категорія: Події | Переглядів: 1319 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ