Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Лютий » 27 » Доброволець, патріот, солдат, наш Герой і гордість України!
17:14
Доброволець, патріот, солдат, наш Герой і гордість України!

     27 лютого 2015 року у світлиці районної бібліотеки відбулася хвилююча зустріч «Доброволець, патріот, солдат, наш Герой і гордість України!». На Рожнятівщину завітали люди, які проявили героїзм на сході України, Герої з народу, Герої нової України, мужні, відважні, відчайдушні українці, які побували у полум’ї неоголошеної війни, Семанишин Григорій (позивний – «Семен») з дочкою Веронікою, Дубів Володимир (позивний – «Жолудь»), Пчолкін Володимир (позивний – «Джміль»).

     Чистою тихою молитвою розпочав зустріч отець Богдан Головчак. Зараз по всій Україні моляться, щоб розколоте небо полум’ям неоголошеної війни стало єдиним над нашими головами, щоб повернулися живими додому наші захисники і прийшов такий бажаний МИР на Україну!
     Україна... Нажаль сьогодні в одному цьому слові бринить музика смутку і жалю… Україна – країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її. Країна гарячої любові до народу і довгої вікової героїчної боротьби за волю. Її шлях до незалежності, до волі, до єдності й цілісності, нажаль, і сьогодні позначений  могилами і руїнами. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, які віддали своє життя за краще майбуття нашої держави.

   За кожним захисником нашої держави – своя доля і свій життєвий подвиг. Воїни АТО пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність. Семанишин Григорій (позивний – «Семен»), Дубів Володимир   (позивний – «Жолудь») та Пчолкін Володимир (позивний – «Джміль») розповіли, що не задумуючись, пішли добровольцями захищати рідну землю. Вони подякували усім, хто долучився до волонтерського руху і допомагає солдатам, адже підтримка народу не тільки забезпечує їх матеріально, а й піднімає бойовий дух. Герої нашого часу відповідали на запитання, ділилися своїми думками щодо останніх подій у нашій державі.

    «Чесно кажучи, дуже хотілося додому, було велике бажання побачити рідних, близьких, друзів, але мій обов’язок бути на передовій і захищати свою Батьківщину. Побратими стали частиною мого життя, ми постійно спілкуємося, переживаємо один за одного. Загалом між добровольчими батальйонами і українськими солдатами – теплі, дружні відносини» – сказав Григорій Семанишин.
     Зважаючи на ситуацію, що зараз склалася в країні, на теренах Рожнятівщини масово зорганізувався волонтерський рух. Волонтер – це доброволець. Людина, яка безкорисливо робить різну корисну дію, піклується про ближніх людей, допомагаючи їм абсолютно добровільно і без будь-якої вигоди. Зараз волонтери трудяться на благо своєї країни. 
     Учасник бойових дій у Афганістані, волонтер Петро Йосипович Турчиняк та член штабу допомоги українському фронту Мар’ян Мар’янович Бардяк розповіли, як Рожнятівщина допомагає нашій армії і населенню, яке проживає в зоні проходження АТО.

    

      Той, хто бере – наповнює долоні, а хто віддає – наповнює серце – говорить мудре українське прислів’я. «Схід і захід разом» – це не просто слова, це прояв доброти, любов до ближнього і до Батьківщини, взаємодопомога і взаємовиручка, це величезна робота, це акції, до яких долучилися і ми з вами. Акція «Книжкові мости єднають Україну» наповнила книгозбірні на сході нашої держави новими дитячими книжками на українській мові. Дитячі щирі листи і малюнки у зону АТО стали своєрідним оберегом для воїнів. Програма культурного обміну «Різдво в Карпатах: схід і захід разом» подарувала дітям Харківської області, які відвідали Рожнятівщину, справжню бойківську різдвяну казку і море незабутніх вражень. Завдяки skype-спілкуванню представниками місцевої влади на базі районної бібліотеки налагоджуються зв’язки з волонтерами та військовими на сході з метою надання волонтерської допомоги воїнам і людям, які проживають у зоні проведення АТО.
     На завершення зустрічі отець-декан Перегінського протопресвітеріату УГКЦ Роман Балагура побажав нашим воїнам міцного здоров’я, Божої опіки, витримки, мужності і скоріше повернутися в родини, де їх чекають живими рідні та близькі. Усі присутні дружно виконали Гімн України.

     Неоголошена війна на сході України безжально перекреслила тисячі  молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі. Але разом з тим, серед страшних небезпек, вогню, крові, нелюдського напруження – солдати змужніли і загартувались. Щиро віримо у нашу перемогу і надіємося, що на Україну прийде довгоочікуваний МИР!

Категорія: Події | Переглядів: 2216 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ