Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2023 » Вересень » 29 » Довіряємо українське військо під Покров Пресвятої Богородиці!
14:44
Довіряємо українське військо під Покров Пресвятої Богородиці!

     29 вересня 2023 року у світлиці Рожнятівської публічної бібліотеки відбувся патріотичний захід «Довіряємо українське військо під Покров Пресвятої Богородиці!» з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, Дня УПА та величного свята Покрови Пресвятої Богородиці. Божу Матір вважали своєю небесною заступницею, а день Покрови своїм святом українські козаки. Під покровительство Богородиці віддавали себе воїни УПА. Сучасне військо України, яке наслідує традиції оборонців України попередніх епох, також відзначає День захисників і захисниць в час святкування Покрови Пресвятої Богородиці. Покрова – це свято миру, Божого захисту, а не війни, а цей день нагадує кожному про молитовне заступництво Божої Матері. Ми кожного дня дякуємо Богу, що в нас є ЗСУ і довіряємо українське військо під Покров Пресвятої Богородиці!
Біля пам’ятника Героям Небесної сотні та воїнам АТО в центрі смт Рожнятів священники відправили панахиду за всіма загиблими, які віддали життя за Україну. В бібліотеці отець декан Степан Твердохліб розпочав захід молитвою і словом Божого благословення.

      

    

     Війна чорним крилом черкає серце матері. Віддає пекучим болем в серцях українців. Є люди, які зараз там… Високо в небі… Про яких неможливо не думати… Про побратима, батька, сина, брата, матір, дочку, сестру,онука, учня, вчителя, колегу, сусіда, друга, знайомого… Про кожного українця і українку, подих яких обірвала війна… Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх, хто загинув, захищаючи Україну, всіх, кого забрала війна в рідних і близьких.

     На долю нашої Матері-Землі, рідної Неньки-України випало багато випробувань, але вона має мужніх синів, які в різні часи нашої історії обороняють її кордони, захищають її волю, цілісність і свободу. Нелегка доля Жінки-Матері, яка щодня виглядає свого сина з війни, чекає його повернення додому. Та де б не був її син, його завжди зігріває материнська любов і оберігає материнська молитва. Велика подяка усім матерям, які виростили та викохали відважних захисників і захисниць України, відповідальних воїнів та мужніх Героїв! Здоров’я, витримки та сили Вам, українські матері!
     Багато матерів нашої країни відзначають ці дати зі сльозами на очах, адже їхні сини вже ніколи не стануть на батьківський поріг та не скажуть слово «мама». Вони героїчно загинули, виборюючи свободу українського народу. Світла пам’ять Героям, низький уклін і шана їх матерям!
     На жаль, війна досі триває… За втомленими усмішками військових ховається титанічна праця та зусилля, яких вони докладають, щоб у нас було мирне сьогодення та щасливе майбутнє. Ви – Герої, ви – сила, ви – міць!
Заступник голови Рожнятівської селищної ради Василь Мацевко, секретар селищної ради Тетяна Михайлишин побажали присутнім мирного неба, міцного здоров’я, непоборного козацького духу, Божого благословення та вручили захисникам з нашої громади медалі Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину». 

     Хвилюючим акордом патріотичного заходу були щемливі ноти, зворушливий спів, проникливі слова. Прозвучали пісня «Журавлі» у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Мелодія» Рожнятівського НД (кер. Руслана Іванишин), пісня «Герої сини» у виконанні учениці Рожнятівської дитячої школи мистецтв Вероніки Тріщ (викладач Ірина Феняк), «Ліричне попурі на три українські теми» у виконанні інструментального квартету викладачів Рожнятівської дитячої школи мистецтв у складі Надії Марущак, Любові Мазнички, Ірини Яремчук, Мар’яни Сагайдак.

      

     На завершення патріотичного заходу всі разом виконали Державний Гімн України.
     Захисники і захисниці України довели, що є достойними нащадками українського козацтва і вояків УПА. Ми щиро віримо у перемогу наших воїнів, віримо у світле майбутнє, добробут і процвітання України. Мирного неба нам усім, міцного здоров’я, непоборного козацького духу та Божого благословення!

Категорія: Події | Переглядів: 198 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ