Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Січень » 22 » Героям, полеглим за єдність, незалежність і соборність України присвячується…
16:56
Героям, полеглим за єдність, незалежність і соборність України присвячується…

      22 січня 2016 року, до Дня соборності України, в світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбулась година пам’яті присвячена героям, полеглим за єдність, незалежність і соборність України «Герої не вмирають». Саме в часі реквієму відбувався похорон нашого земляка, активного учасника Революції Гідності, загиблого у зоні проведення АТО добровольця Добровольчого українського корпусу, батальйону «Захід 3», мешканця с. Горохолино Богородчанського району Івано-Франківської області Григорія Семанишина (позивний «Семен»).

     На захід до бібліотеки завітали учасники бойових дій на Сході України, волонтери, представники районної влади, громадських організацій, молодь району.
      На заході йшлося про те, що в історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як – День незалежності і соборності України.
     Багатовікова історія українського народу, народу-великомученика, на долі якого було досить лиха… Майже кожне століття, як свідчать джерела, розпочате голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими війнами, чужоземними навалами.
       Не оминуло це лихо і сучасну незалежну українську державу. Саме в ці дні минає друга річниця перших розстрілів на Майдані. Ще 2 роки тому ми з вами не знали, що таке війна, а сьогодні майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. За кожним захисником нашої держави – своя доля і свій життєвий подвиг. Воїни АТО пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.
     Розпочався захід Гімном України. Спільною молитвою присутні вшанували пам’ять загиблих героїв, яку виголосив отець-декан Василь Пастух.

     З щемом у серці та сльозами на очах дивились присутні відео сюжети про Революцію Гідності та сучасного Героя України Григорія Семанишина. Зворушливим був виступ учасника АТО, підполковника, воєнкома Рожнятівського району Олександра Жилака. «Найголовніше – не боятися. Просто не боятися! Усе, що ми робимо, робімо з любов’ю. Головне, щоб кожен із нас зробив усе, що від нас залежить, тоді усе буде гаразд! Хочу, щоб ми одного ранку прокинулися, а вже все скінчилося і настав МИР!» – сказав Олександр Іванович.

      Поділилися своїми думками і переживаннями заступник голови районної ради Олег Понайда та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина.

     Весь біль за долю українського народу та віру в перемогу вклала у свій виступ активна громадсько-політична діячка, начальник відділу у справах дітей Віталія Попович.

      На завершення, всі учасники години-пам’яті, з надією в серці на мир і спокій, разом виконали Гімн України.

 

Категорія: Події | Переглядів: 947 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ