Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Травень » 23 » Героїв наших душі невмирущі
14:11
Героїв наших душі невмирущі

     23 травня 2019 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки пройшла патріотична година «Героїв наших душі невмирущі» до Дня Героїв. В цей день вшанували видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державності, героїв Небесної Сотні, воїнів АТО/ООС, які є взірцем служіння українській нації для сучасної молоді.

      

     Молитвою і словом Божого Благословення патріотичну годину до Дня Героїв розпочав старший військовий капелан отець Іван Креховецький. Отець Іван подякував матерям, чиї сини загинули, захищаючи свободу і цілісність України, за виховання справжніх патріотів і вручив Ярославі Миколаївні Михайлишин, Орисі Миколаївні Костишин, Любові Іванівні Локатир відзнаки від капеланської служби Івано-Франківської єпархії ПЦУ.

     В серцях краян живе пам’ять про завжди молодих хлопців воїнів АТО, які мужньо стояли на захисті України і так рано пішли з життя, Миколу Михайлишина з Липовиці, Олега Лисевича з Сваричева, Любомира Мердуха з Вербівки, Юрія Возняка з Сваричева, Героя Небесної Сотні Михайла Костишина з Нижнього Струтина. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх Героїв різних часів нашої історії, які віддали життя у боротьбі за волю рідної землі.
     Учнівська молодь поклала квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні і воїнам АТО.

     Завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Шищак зробила короткий екскурс в історію, згадавши всіх Героїв минулого і сьогодення, зазначивши, що відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави.
      Про мужність, героїзм, велич вчинків і духу українських вояків, всіх борців за волю України говорили голова районної ради Василь Ярославович Рибчак, заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина. Особливі слова подяки за виховання мужніх захисників, борців за свободу і цілісність України, щирі слова підтримки і співчуття з приводу важкої втрати синів звучали для матерів наших Героїв. У знак великої шани і поваги представники влади вручили матерям квіти.

     Мамі учасника АТО Любомира Мердуха Стефанії Франківні Мердух вручили відзнаку сина «За бойову звитягу» посмертно Івано-Франківської ОДА і обласної ради. Серце стискалося від болю і жалю, коли з очей матері котилися гіркі сльози, бо дуже важко материнському серцю відпустити у вічність свою дитину, життя якої так рано обірвалося. 

      На честь всіх Героїв прозвучали пісні «Нас весна не там зустріла», «Калинові острови», «Маки червоні» у проникливому виконанні завідувача сектору з питань культури Спаської ОТГ Мар’яни Мельник, художнього керівника НД с. Верхній Струтин Тетяни Мельник. 

   

      Керівник центру з надання допомоги учасникам АТО Рожнятівської РДА Христина Міляновська зазначила, що пам’ять про наших хлопців, які віддали життя за Батьківщину, про їхній подвиг і героїзм, завжди буде жити у серцях кожного з нас, зі словами вдячності, шани, поваги і співчуття звернулася до їхніх матерів. Вона подякувала всім Героям за їхню мужність, незламний бойовий дух і патріотизм та побажала їм міцного здоров’я, сили і витримки та перемоги над ворогом, щоб на Україні запанував мир. 

Категорія: Події | Переглядів: 1016 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ