Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2016 » Березень » 17 » ГО Всеукраїнська екологічна ліга провела семінар-тренінг для бібліотечних працівників
12:52
ГО Всеукраїнська екологічна ліга провела семінар-тренінг для бібліотечних працівників

     16 березня 2016 року громадська організація  Всеукраїнська екологічна ліга провела семінар-тренінг для бібліотечних працівників «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі», який пройшов на базі Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Тренерами були керівник виконавчого комітету Всеукраїнської екологічної ліги Олена Шемет та координатор Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» Наталія Данилюк. 
    У семінарі-тренінгу взяла участь зав. сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Василівна Шищак. В ході обговорень в основному мова йшла про стан довкілля та екологічні проблеми регіону, організацію громадського екологічного контролю за дотриманням природоохоронного законодавства, збереження навколишнього середовища та біорізноманіття, покращення здоров’я громадян України.
      Зі  вступним словом до учасників семінару-тренінгу звернулася директор Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, заслужений працівник культури України Людмила Василівна Бабій.  
      Після знайомства з тренерами учасники семінару-тренінгу створили квітуче «дерево очікувань» і подивилися відео сюжети «Життя без сміття», «Права людини». Цікавою була робота по групах. Команди розробляли і захищали свої природоохоронні проекти «Посади своє дерево», «Первоцвіт», «Світ без ялинки», «Нове життя джерел», «Прибери свою планету». 

    

      Всеукраїнська екологічна ліга ставить собі за мету покращення екологічної ситуації в Україні, формування збалансованого розвитку, підвищення рівня екологічної освіти і культури громадян. Важливим напрямком діяльності є інформаційно-просвітницька робота, яка включає також популяризацію літератури природоохоронного спрямування. Всім учасникам семінару-тренінгу для поповнення фондів бібліотек, які вони представляли, було передано третій том трьохтомного видання «Екологічна енциклопедія». Перший і другий томи цього видання вже є у фондах бібліотек, а цього року ГО Всеукраїнська екологічна ліга знайшла можливість передати до бібліотек Івано-Франківщини і третій том. Крім того всі учасники отримали кілька випусків журналів «Екологічний вісник» і «Жива Україна», брошури екологічної тематики і природоохоронного законодавства, збірник наукових статей про збереження навколишнього середовища та диск для найменших користувачів.

     З метою екологічного виховання молодого покоління та інформування користувачів про нові книги по екології у районній бібліотеці постійно діє книжкова виставка «Світ, який не повинен загинути», яка поповниться новими матеріалами презентованими Всеукраїнською екологічною лігою.
     Охорона навколишнього середовища є найактуальнішою проблемою сьогодення. Людство, сягнувши надзвичайно високого рівня пізнання й розвитку, створило реальну загрозу для свого існування. Через інтенсивне знищення природних умов і ресурсів, необхідних для існування всього живого, передусім людини, наближається глобальна екологічна катастрофа. Не усвідомлюючи свого місця у навколишньому природному середовищі, людина шкодить в першу чергу собі і своїм нащадкам. Тому ми повинні сформувати новий екологічний тип світогляду, в якому домінує екологічна мудрість і культура. Для цього потрібні знання про природні закономірності, гармонійний розвиток людини і природи, бережливе ставлення до навколишнього середовища і раціональне використання багатств природи, глибокий аналіз та уміння прогнозувати і запобігати негативним наслідкам своєї діяльності. 

Категорія: Події | Переглядів: 546 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ