Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Березень » 25 » Година вшанування «20 весен без Чорновола»
14:42
Година вшанування «20 весен без Чорновола»

     25 березня 2019 року в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбулась година вшанування пам’яті національного героя В’ячеслава Чорновола «20 весен без Чорновола», приурочена 20-им роковинам з дня його трагічної загибелі.
     Щоби вшанувати світлу пам’ять лідера національних сил України, принципового політика, невтомного борця, правозахисника, ідеолога і натхненника Народного Руху України В’ячеслава Максимовича Чорновола у 20-ті роковини з дня його смерті до бібліотечні світлиці прийшли керівники структурних підрозділів місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, активісти суспільно-політичного життя краю, краяни, користувачі бібліотеки.

     Зустріч розпочалась Державним Гімном України, а отець-декан Василь Пастух за християнським звичаєм молитвою «Отче наш» пом’янув безсмертну душу великого українця.
      На заході йшлося про те, що неможливо переоцінити роль і значення постаті Чорновола. Відомий правозахисник, дисидент, борець... Він став провідником української нації, це людина, яка пробудила Україну.
     В’ячеслав Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять патріота Чорновола, а також всіх Героїв, що загинули за Україну.
     З зацікавленням слухали присутні на зустрічі уривок з розділу «Чорновіл і Рожнятівщина» краєзнавчої книги «Народний рух Рожнятівщини: події, факти, спогади»: «19 листопада 1994 року в Рожнятові відбулася знакова для краю подія – зустріч краян з народним депутатом України, головою НРУ В. М. Чорноволом. Голова Народного Руху України приїхав до провінційного Рожнятова разом із своїми друзями-соратниками по парламенту… Високих гостей зустрічали за українським звичаєм з хлібом і сіллю. Енергійний В’ячеслав Максимович на це зреагував відразу ж: подякував присутнім (а їх, незважаючи на порівняно вже пізній час, зібралося у районному Народному домі «Просвіта» багато) за велику підтримку у надзвичайно складній передвиборній… Потім слово мав В’ячеслав Чорновіл. Цього виступу усі чекали з великим нетерпінням. Він аргументовано проаналізував політичну ситуацію в парламенті і в Україні в цілому. Присутні з увагою сприйняли й розповідь про взаємовідносини між різного роду фракціями, їх співпрацю і суперництво…»

      Під час заходу своїми роздумами ділилися з присутніми заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина, голова селища Рожнятів Василь Степанович Мацевко, активіст громадсько-політичного життя краю Зіновій Володимирович Васильків. У виступах йшлося про те, що Чорновіл не став Президентом України. Але став її національним Героєм – посмертно. Він загинув у русі – в дорозі, на шляху до тієї, іншої України, за яку він платив здоров’ям і життям.

   

     Захід по вшануванню пам’яті національного героя В’ячеслава Чорновола завершився Піснею про Україну у виконанні лауреата пісенних конкурсів та фестивалів, методиста РНД Ірини Томків.

     В’ячеслав Чорновіл виконав свою клятву: був вірний Україні до останніх хвилин свого життя. Потрібно пам’ятати цю велику людину, пам’ятати тих людей, які творили і зараз творять нашу історію.

Категорія: Події | Переглядів: 688 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ