Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Жовтень » 8 » Інформаційно-роз'яснювальний семінар «Децентралізація: зміни заради майбутнього»
17:42
Інформаційно-роз'яснювальний семінар «Децентралізація: зміни заради майбутнього»

     У рамках співпраці Проекту USAID ДІАЛОГ, який реалізується Асоціацією міст України та програми IREX «БІБЛІОМІСТ» у регіонах розпочато серію інформаційних семінарів, спрямованих на роз’яснення сутності децентралізаційних реформ та переваг об’єднання територіальних громад. Заходи проводяться на базі бібліотек, спікерами виступають експерти Офісів реформ.
     8 жовтня 2015 року у приміщенні Рожнятівської  центральної районної бібліотеки пройшов інформаційно-роз’яснювальний семінар з підтримки децентралізації. Організаторами зустрічі стали Офіс реформ в Івано-Франківській області та Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.Франка.
      Семінар на тему «Децентралізація: зміни заради майбутнього» зібрав у читальній залі Рожнятівської центральної районної бібліотеки представників апарату райдержадміністрації, районної ради, економістів, працівників соціальної сфери, освітян, медиків, бібліотечних працівників, активістів громад району.
      Семінар вів експерт Офісу реформ в Івано-Франківській області Ярослав Ілліч Арабчук. Використовуючи мультимедійну презентацію, він детально поінформував учасників зустрічі про цілі і завдання реформи децентралізації. Доповідач зокрема зазначив, що реформа децентралізації – одна з ключових реформ, що нині впроваджується в Україні. Важливим чинником успішної реалізації реформи є широка підтримка з боку громадськості, яка формується через активну роз’яснювальну роботу у взаємодії усіх зацікавлених сторін. Сьогодні вкрай потрібно привернути увагу населення до змісту реформ, у простій формі розповісти людям про переваги, які вони отримають від об'єднання громад, передачі повноважень та ресурсів від державних органів влади органам місцевого самоврядування. Спікер семінару також зупинився на питаннях нормативно-правової бази з питань децентралізації, послідовності формування сприятливих територіальних громад, визначенні майбутніх потенційних адміністративних центрів. Ярослав Ілліч додав, що перспективний план по Івано-Франківській області передбачає створення 63 об’єднаних територіальних громад. 

      Під час семінару слухачі мали змогу отримати ґрунтовні відповіді на питання – що таке «спроможна громада», хто може ініціювати об’єднання громад, які переваги мають добровільно об’єднані громади та ряд інших важливих відповідей. Зокрема, було акцентовано увагу на питаннях об’єднання територіальних громад в сільській місцевості, надано пояснення щодо функціонування об’єктів соціальної інфраструктури в об’єднаних громадах, повноважень старост та функцій новоутворених органів влади.
      Під час семінару відбувся конструктивний діалог між доповідачем та учасниками семінару. Активно включилися в обговорення реформи децентралізації заступник голови районної ради Іван Ілліч Депутович, начальник управління Державного казначейства у Рожнятівському районі Ольга Миколаївна Дмитришак, директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури Марія Василівна Рибчак. У ході дискусії акцентувалася увага на перевагах добровільного об’єднання територіальних громад та викликах, з якими зустрінуться новостворені громади.

        

      Директор Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка, заслужений працівник культури України Людмила Василівна Бабій ознайомила присутніх із місією бібліотечних установ у впровадженні даного проекту. «Саме бібліотеки повинні донести до жителів громад необхідну інформацію про те, як буде реалізовуватись реформа децентралізації. Для цього у сучасних бібліотеках є все необхідне технічне оснащення, доступ до Інтернету, кваліфіковані фахівці, які допоможуть користувачам знайти необхідну інформацію щодо реалізації децентралізаційних реформ», – сказала у своєму виступі Людмила Бабій.

      Підсумовуючи почуте і побачене на семінарі, заступник голови РДА Богдан Михайлович Яковина від імені всіх присутніх щиро подякував Ярославу Іллічу Арабчуку за цікаве навчання, ґрунтовні відповіді і побажав плідної праці на благо нашої держави.

      На завершення всі учасники семінару переглянули відеофільм «Час робити великі зміни» (інфографіка у трьох частинах) та отримали інформаційний роздатковий матеріал – брошуру «Чого чекати від об’єднаних громад?», буклети «Спроможна об’єднана громада», «Адміністративно-територіальний устрій. Було, тепер, модель» та «Розподіл доходів та видатків».

Категорія: Події | Переглядів: 1024 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ