Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Форма входу
Статистика
Головна » 2012 » Липень » 19 » IV відкритий обласний фольклорний фестиваль бойків «Бойко-фест»
11:10
IV відкритий обласний фольклорний фестиваль бойків «Бойко-фест»
     13-15 липня 2012 р. на Рожнятівщині пройшов IV відкритий обласний фольклорний фестиваль бойків «Бойко-фест». Основою фестивалю стали виступи творчих колективів «Скриня наших предків», концерт за участю переможців обласних та Всеукраїнських фестивалів «Твої юні таланти, Бойківщино», виступи відомих артистів.
     Розпочався фестиваль з науково-практичної конференції 13 липня 2012 року під назвою «Історико-культурна спадщина Рожнятівщини як складова частина Бойківщини: минуле та перспективи розвитку». В роботі конференції прийняло участь біля 24 науковців, краєзнавців, етнографів з Франківщини та Львівської області. Перед початком робочої частини конференції науковці та гості мали змогу відвідати краєзнавчий музей с. Цінева. Також для всіх гостей відбулась презентація сайту «БОЙКОСВІТ». Завершився перший день фестивалю в с. Рівня на Ватряному полі, де відбувся урочистий концерт за участю творчих колективів району та запалення бойківської ватри .
     А в неділю, 15 липня, у Рожнятові фестиваль розпочався парадом-ходою учасників та покладанням квітів до пам’ятних місць. На гостей фестивалю чекали: автентична пісня унікального українського субетносу – західних бойків, приємні хвилини насолоди етнічною музикою і танцем, широке представлення ексклюзивних виробів декоративно-прикладного, народно-ужиткового мистецтва і ремесел місцевих умільців, виставка промислових товарів і сільськогосподарської продукції.
     На запрошення директора Рожнятівської центральної бібліотечної системи Марії Василівни Рибчак на фестиваль бойків приїхала гостя із Донеччини – директор Дружківської міської центральної бібліотеки імені Лесі Українки, депутат міської ради Тетяна Олексіївна Романченко.
     Тетяна Олексіївна прийняла участь у святкуванні фестивалю, науково-практичній конференції, відвідала визначні місця Рожнятівщини та ознайомилась з роботою бібліотек Рожнятівського району.
    


Категорія: Події | Переглядів: 1300 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ