Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Ярослав Ткачівський презентував свою творчість у гірському селі Грабів
18:14
Ярослав Ткачівський презентував свою творчість у гірському селі Грабів
     29 жовтня 2013 року в селі Грабів відбулась творча зустріч з відомим поетом-піснярем, прозаїком Ярославом Ткачівським. На зустріч завітали директор Івано-Франківської бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган, директор обласного краєзнавчого музею Ярослав Штиркало, поет, письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Любомир Михайлів, поетеси Рожнятівщини Галина Пухта та Леся Варварук-Шмигельська, бібліотечні працівники Рожнятівської ЦБС на чолі з директором, заслуженим працівником культури України Марією Рибчак, вчителі Грабівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, методист української мови і літератури Рожнятівського районного методичного центру відділу освіти Галина Тимків, вчителі-мовники. Серед гостей також були голови сільських рад Володимир Урядко, Ірина Ясінець, Богдан Кос, депутат районної ради Наталія Мельник та жителі місцевої громади, яку очолює сільський голова Галина Чекіт.
     Ярослав Васильович Ткачівський – український поет, письменник, пісняр і гуморист, сатирик і журналіст, громадський діяч, член Національної спілки письменників України з 1995 року; член Ради, відповідальний секретар Івано-Франківської обласної письменницької організації НСПУ; депутат обласної ради, громадсько-культурний і політичний діяч, лауреат багатьох літературних премій, удостоєний медалі Національної спілки письменників України «Почесна відзнака НСПУ» та багатьох інших творчих нагород.
     Народився поет в мальовничому селі Викторів, передмісті давнього Галича 14 серпня 1957 року. Батьки прищепили синові любов до художнього слова і творчої праці. Ярослав Ткачівський має безкомпромісну журналістську позицію, він вболіває за сучасне України. Це людина, яка за складних життєвих обставин не втрачає власної гідності, віри у силу Всевишнього, а його «зореслово» зцілює душу.
      У творчому доробку Ярослава Ткачівського більше тридцяти книг, серед яких поетичні збірки – «Воскресіння», «Вервиця», «Володар дум», «Ренети з маминого саду», «Медовий місяць», «Сяєво сьомого неба», «Чари Афродіти», «Ковчег пливе до пристані»; книжок сатири та гумору «Хімічна тривога», «Гармидер в стольнім Яйцеграді», «Кумедний гороскоп»; автор збірників пісень та романсів «Дивоцвітом грають весни», «Хміль солов'їних ночей», «Срібне весілля», «Лиш не згасне любов» та ін.
      Учасники зустрічі насамперед відвідали краєзнавчу кімнату-музей с. Сваричів, де з великою любов’ю до отчого краю, бережливим ставлення до минувшини, викладачі Сваричівської філії Рожнятівської школи мистецтв Василь Яцків та Наталія Волощук зібрали цінну експозицію старожитностей рідного села.
     У селі Грабів почесні гості побували в оновленій бібліотеці-філії, яку очолює Галина Васько. Гості свята мали змогу переконатись, що сільська бібліотека не стоїть на місці, вона рухається вперед, тут створено всі комфортні умови для користувачів сільської громади.
     Всі учасники творчої зустрічі з письменником всією душею відчули гостинність мешканців гірського села, підкорювала щирість та сердечність організаторів свята. Розпочалось святкове дійство у сільському клубі, де всіх гостей радо привітала сільський голова Галина Чекіт. Вона наголосила, що Грабівська земля вперше зустрічає на своїх теренах такого знаного і шанованого поета як Ярослав Ткачівський.
     Вчитель української мови і літератури Меленевич Тетяна Василівна та учні місцевої школи підготували цікаву і змістовну літературно-музичну мандрівку по життєвій і творчій стежині поета-пісняра, органічним доповненням до якої слугувала мультимедійна презентація «Якщо воля творця, може встигну зробити багато».
     В залі, де відбувалось святкове дійство панувала позитивна енергетика і гармонія, оскільки сам автор легендарної пісні «Волошки» чудово і проникливо читав власні твори, які увійшли до презентованих видань, поринув «у світ дитинства крізь літа», з трепетом в душі згадав рідну неньку, життєві перипетії, відверто і щиро відповідав на різні запитання
     У творчому спілкуванні з із п. Ярославом взяли участь гості свята, запрошені. Тепло відгукнувся як про високодуховні релігійні вірші поета, так і про пісенну творчість митця поет Любомир Михайлів, влучно порівнявши його поезію з чистим джерелом з якого усім хочеться напитись. Багато і щирих і вдячних слів на адресу відомого і шанованого краянина Ярослава Ткачівського прозвучало від директора Івано-Франківського краєзнавчого музею Ярослава Штиркала.
     «Поезія Ярослава Ткачівського заставляє замислитись над буттям, сучасним і майбутнім, вчить як вистояти і залишитися справжньою людиною», – підсумовувала у своєму виступі директор обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган.
    На добру згадку про відвідини землі бойківської директор Рожнятівської ЦБС Марія Рибчак подарувала п. Ярославу творчий доробок бібліотекарів району – збірник «Рожнятівщина в легендах і переказах».
     Приємним музичним дарунком для усіх присутніх став виступ Ірини Русин. Пісні у її виконанні гармонійно впліталися у канву поетичного слова святкової зустрічі.
     На завершення дійства Ярослав Ткачівський щиро подякував сільській громаді чудового бойківського села Грабів, сільському голові Галині Чекіт, всім гостям за щирі і добрі слова на його адресу. А Рожнятівській центральній бібліотеці й, зокрема, її директору Марії Рибчак – за підтримку в організації святкової незабутньої зустрічі.
     Яскрава і незбагненна творча палітра Ярослава Ткачівського. Кожен, хто прийшов на зустріч із цим чудовим поетом, поніс із собою вогник радості і світла від його високодуховної творчості, «цілющої сили Слова».
«Ні спокою не маю, ні сну –
Зерна літер кладу в борозну.
Біле поле засіє перо –
Родить Правда, Любов і Добро»
Ярослав Ткачівський

Категорія: Події | Переглядів: 1729 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ