Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2018 » Червень » 27 » «Конституція – основа життя і мого, і Вітчизни»
15:05
«Конституція – основа життя і мого, і Вітчизни»

      27 червня 2018 року у світлиці районної бібліотеки пройшла година історії «Конституція – основа життя і мого, і Вітчизни» з нагоди відзначення  22-ї річниці Конституції України.

    

     Наш світ підкоряється певним законам: є закони природи, які упорядковують життя на Землі, є закони Божі – закони найвищої моралі, що допомагають нам відокремлювати добро від зла. А є державні закони – за якими ми живемо у своїй країні. Джерелом права будь якої держави є Конституція.
      Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
      Свято розпочалося виконанням державного Гімну України та молитвою отця Богдана Головчака. Відтак хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять хоробрих Героїв Небесної Сотні, що загинули на Майдані, і мужніх воїнів АТО, які віддали життя за Україну.

   

     Ведучі свята зробили короткий екскурс в історію прийняття Конституції України 28 червня 1996 року. А також згадали ще одну важливу дату в історії України – 30 червня 1941 року – день, коли Українськими Національними Зборами, з ініціативи Організації українських націоналістів під проводом Степана Бандери у Львові був проголошений Акт про відновлення Української держави.

     Голова Рожнятівської районної ради Василь Ярославович Рибчак та заступник голови Рожнятівської районної державної адміністрації Богдан Михайлович Яковина привітали всіх присутніх із Днем Конституції та нагородили кращих працівників держустанов грамотами.

      Музичні вітання дарували народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» (керівник Ірина Кравців) та талановита бойківчанка Іванна Курч.

    

     Після святкування Дня Конституції працівники рай бібліотеки та представники влади взяли участь у панахиді та пам’ятному Віче біля хреста, встановленого на місці загибелі сотника УПА, крайового провідника ОУН «Байрака» – Ярослава Косарчина.

   

Категорія: Події | Переглядів: 689 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ