Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2021 » Лютий » 24 » Краєзнавчий фонд Рожнятівської бібліотеки поповнився збіркою вокально-хорових творів «Посади калину» Мирослава Романишина
08:40
Краєзнавчий фонд Рожнятівської бібліотеки поповнився збіркою вокально-хорових творів «Посади калину» Мирослава Романишина

Краєзнавчий фонд Рожнятівської бібліотеки поповнився збіркою вокально-хорових творів

«Посади калину» Мирослава Романишина


      Краєзнавчий фонд Рожнятівської публічної бібліотеки поповнився збіркою вокально-хорових творів «Посади калину» педагога, музиканта, самодіяльного композитора, громадського діяча, директора Перегінської ДШМ Мирослава Ярославовича Романишина.  Працівники бібліотеки висловлюють щиру подяку пану Мирославу за подарунок для нашої книгозбірні. 
Музичний матеріал у даній збірці призначений для мішаного хору, окремих солістів та ансамблів, різних за складом. Цей доробок знайде гідне пошанування в колі любителів української ліричної пісні і стане творчим доробком у репертуарі самодіяльних аматорських та професійних творчих колективів та співаків. 


         Найщасливішою на світі є та людина, яка у своєму житті постійно була творцем добра і любові, непохитно стояла на сторожі свободи і справедливості, щедро плекала і пронесла через усе життя у своєму серці любов і повагу до батьків, дітей, рідної домівки, свого краю, рідного народу, наших святинь і своєї Батьківщини. Автор оспівує у своїх піснях разом із однодумцями – авторами текстів ці світлі, чисті, святі помисли і почуття. Музика написана на чудові вірші поетів Любомира Михайліва, Ольги Парадовської, Оксани Лесюк, Ольги Мацьків, Володимира Боровича, о. Романа Паньківа, Івана Іванишина, Ярослава Ткачівського, Богдана Радиша, Ростислава Подоляна, Петра Рошка, Федіра Малицького, Романа Білусяка, Володимира Лещика, більшість з авторів є земляками композитора. 
       Збірка вокально-хорових творів «Посади калину» підкреслює розгорнуту мистецьку палітру композитора-мелодиста, розкриває душу творця прекрасних мелодій, зворушує любов’ю до рідного краю, батьківської хати, маминої криниці, вишитої сорочки, до родини, до всього, що може осягнути велике серце патріота-українця.


Біографічна довідка:


   Мирослав Ярославович Романишин народився 29 червня 1959 року в с. Цінева Рожнятівського району. Музичну освіту здобув у Чернівецькому педагогічному училищі (1978 р.) та Івано-Франківському державному педагогічному інституті ім. Василя Стефаника (1982 р.). 


      Починав свою трудову діяльність вчителем музики в Сваричівській середній школі. З 1998 року – викладач Рожнятівської ДШМ. Всю свою творчу діяльність пов’язував роботою в самодіяльних аматорських народних колективах: керівник інструментальної групи народного аматорського вокального ансамблю «Мелодія» Рожнятівського НД, керівник народного аматорського хору Рожнятівського НД, керівник  народного аматорського хору «Бойківщина» Перегінського НД. 
        З 1997 року призначений на посаду директора Перегінської ДШМ, де працює по даний час.
       Автор пісень та концертмейстер. Керівник інструментального ансамблю викладачів Перегінської ДШМ. Учасник мистецьких заходів, районних та обласних конкурсів і фестивалів. Регент церковного хору церкви святого Архистратига Архангела Михаїла с. Цінева. 
      Автор збірки церковних пісень для мішаного хору «Співай, душе моя…» (2014 р.), репертуарних збірників «Обробки українських народних пісень для баяна та акордеона» (2017 р.) та «Українські народні пісні для голосу та ансамблю народної музики». 

Категорія: Події | Переглядів: 482 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ