Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Форма входу
Статистика
Головна » 2020 » Вересень » 17 » Літературне багатоголосся: презентація четвертого випуску збірника «Карпатська симфонія» на лоні природи
12:50
Літературне багатоголосся: презентація четвертого випуску збірника «Карпатська симфонія» на лоні природи

         Прекрасний погожий осінній день зібрав дружну творчу родину літературного об’єднання «Горгани» на лоні природи в урочищі «Конвалія». 15 вересня 2020 року відбулася презентація четвертого випуску збірника художніх творів літературного об’єднання «Горгани» «Карпатська симфонія». Це нова книга творів про наш час, про людей і події нашого часу, які гарно обрамлені думками і почуттями поетів та прозаїків, які живуть і працюють на Рожнятівщині, та інших літераторів – гостей району. 

       «Збірник яскравий, наповнений різножанровими творами. В ньому звучить поліфонія голосів і тематики: патріотична, пейзажна, інтимна лірика, соціально-побутові образки. Попри різну форму і зміст, зібрані під одною палітуркою поезії та короткі прозові твори об’єднує спільне для всіх почуття – любов. Не тільки особисте, інтимне, вистраждане, вимріяне, а й любов до рідної Бойківщини, Карпатських гір, замилування, наче казковою, природою нашого краю, всім, що торкає чутливу поетичну душу» – пише у вступній статті письменниця, перекладачка, голова Івано-Франківської організації НСПУ Світлана Бреславська. 
         Розпочав літературну зустріч письменник, журналіст, краєзнавець, громадський діяч, голова літературного об’єднання «Горгани», голова товариства української мови «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, лауреат літературних премій ім. Василя Стефаника, Ярослава Дорошенка, А. Криловця та інших, член Національних спілок письменників, журналістів і краєзнавців України Любомир Михайлів. Любомир Львович зазначив, що п’ять років тому, 28 листопада 2015 року, при Рожнятівській районній бібліотеці відновила свою роботу літературна студія, тепер вже об’єднання, «Горгани», а презентована сьогодні книжка дуже цікава, висвітлює всі літературні душі району та показує високий літературний рівень. Очільник літературного об’єднання поділився планами на майбутнє, обговоривши випуск наступного п’ятого збірника «Карпатська симфонія», вручив значки членам Національної спілки письменників України Лесі Шмигельській і Наталі Данилюк, привітав іменинників з Днем Ангела і Днем народження та прочитав свої поезії.  

        

    

     Ділилися своїми думками і враженнями, читали свої твори Леся Шмигельська, Наталя Данилюк, Ольга Парадовська, Володимир Кондур, Світлана Діденко, Ольга Мацьків, Наталія Кривун, отець Дмитро Халус, Надія Бардяк, Зіна Смик, Ярослав Люльчак, Мар’яна Король, Наталя Волошин. 
        Цього дня вперше завітала на засідання літературного об’єднання «Горгани» Ольга Коцан з Небилова, яка почала писати вірші зі студентських років. Вона прочитала свої нові поезії «А пора молода», «Симфонія дощу», «Я вслухалась в заплакані ночі», які написані цього року, і вірш про маму, яка не дочекалася синів з війни.

     Народний аматорський вокальний ансамбль «Мелодія» (кер. Ірина Кравців) подарував присутнім в’язанку пісень у своєму неперевершеному виконанні. Прозвучали пісні «Гімн Рожнятову» на слова Любомира Михайліва, «Тихо плаче скрипка» на слова Ольги Мацьків, «Чом на тобі, клене, листячко зелене» на слова Ольги Парадовської (музика до всіх пісень Мирослава Романишина). Творячи осінній настрій,  ансамбль «Мелодія» прекрасно виконав пісню «Спомин про літо». 

        На презентацію книжки на лоні природи завітали директор Рожнятівської централізованої бібліотечної системи Галина Михайлівна Курташ, завідувачка сектору краєзнавства Рожнятівської ЦБС Ніна Василівна Шищак. Галина Михайлівна привітала письменників Рожнятівщини з виходом у світ четвертого випуску збірника художніх творів літературного об’єднання «Горгани» «Карпатська симфонія» та побажала нових творчих злетів і досягнень, здійснення планів і задумів, ще багато нових книжок і цікавих презентацій. 

          

      Читане і співане на свіжому повітрі, серед мальовничої природи поетичне слово звучало якось по-особливому. Ця прекрасна зустріч подарувала кожному цікаве спілкування, заряд енергії і позитиву, найкращі враження, натхнення і піднесення, бажання творити нові поетичні шедеври.

Переглядів: 573 | Додав: Galya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ