Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входу
Статистика
Головна » 2015 » Грудень » 10 » День професійного навчання: пошук моделі сучасної бібліотеки
15:13
День професійного навчання: пошук моделі сучасної бібліотеки

     9 грудня 2015 року в приміщенні Рожнятівської центральної бібліотеки для бібліотечних фахівців району відбувся День професійного навчання на тему «Модернізація змісту діяльності бібліотеки».
      Відкрила фахові навчання директор, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. Вона поділилися з колегами своїми враженнями та набутим досвідом від робочого візиту до бібліотек Польщі, який вона здійснила  у складі делегації від Івано-Франківської області.

      «Програма поїздки була продуктивною, насиченою цікавими і корисними для співпраці зустрічами з представниками бібліотек м. Ополє (Польша). Ми отримали можливість почерпнути багато важливого і цікавого досвіду функціонування сучасних європейських бібліотек, організації обслуговування користувачів, новітніх підходів до проведення культурно-масових заходів, організації дозвілля жителів тамтешніх громад та багато іншої корисної інформації, на часі впровадження деяких цікавих моментів з досвіду роботи наших польських колег в практику роботи бібліотек Рожнятівщини», – наголосила у своєму виступі Марія Рибчак. Присутні за допомогою мультимедійної презентації мали змогу здійснити віртуальну мандрівку Воєводською бібліотекою м. Ополе, «відвідали» бібліотеки іноземної, австрійської літератури, музичну та міську бібліотеки, «побували» на Горі Святої Анни, а також «пройшлися» залами старовинного замку.
     В ході Дня професійного спілкування завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Рожнятівської централізованої бібліотечної системи Галина Миколаївна Фреїшин провела презентацію нового краєзнавчого видання «Невільницькими дорогами… Спогади жителів Рожнятівщини, вивезених на примусові роботи до третього рейху 1941-1945 рр.», яке приурочене 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. 

      «Михайло Андрусяк: літописець боротьби за волю України» – таку назву носила літературна година, присвячена 60-річчю від дня народження письменника. Захід провели бібліотечні фахівці бібліотек смт. Брошнів-Осада: Чернишова Лідія Мирославівна – завідувачка міської бібліотеки та бібліотекар Ольга Ярославвіна Юревич; Оксана Миколаївна Сеничак – завідувачка дитячою бібліотеко та бібліотекар Аліна Романівна Лисова, а також зав. бібліотекою с. Креховичі Ірина Іванівна Гуцул та зав. бібліотекою с. Брошнів Віта Миронівна Відливана.

      Завідувачка методичного відділу Оксана Михайлівна Озаришин ознайомила колег з основними завданнями та напрямками роботи бібліотек ЦБС  на 2016 рік, новими методичними матеріалами та графіком здачі річних звітів.

      Під час фахових занять бібліотекарі шукали відповіді на актуальні питання: 
      –Якою є сьогодні бібліотека, її сильні і слабкі сторони? 
      –Якою хотілося б бачити бібліотеку в майбутньому? 
      –Чи можна реалізувати поставлену мету і які можуть бути перешкоди?
      –Що необхідно зробити і в якій послідовності, аби досягнути мети?
      Під час конструктивного діалогу бібліотечні фахівці  виробили певну стратегію на майбутнє. Підсумовуючи почуте, дійшли до висновку, що тільки розумне планування, адвокація, ефективний менеджмент, а також прогнозування впливу зовнішніх і внутрішніх обставин  – дозволять правильно змоделювати майбутнє сучасної бібліотеки.

Категорія: Події | Переглядів: 864 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ