Меню сайту
Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БІБЛІОТЕКУ
СТРУКТУРА
КОРИСТУВАЧЕВІ
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
РОЖНЯТІВСЬКА ОТГ
ФОТОГАЛЕРЕЯ

Категорії розділу
Події [850]
Наші видання [25]
Наші контакти

Площа Єдності 11

селище Рожнятів

Рожнятівська ТГ

Калуський район

Івано-Франківська область

тел./факс: (03474) 2-09-91

e-mail: library_rozh@ukr.net

Ми в соціальних мережах


Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Форма входу
Статистика
Головна » 2019 » Лютий » 15 » Наш біль – Афганістан: в Рожнятові відзначили 30-у річницю виведення військ з Афганістану
16:41
Наш біль – Афганістан: в Рожнятові відзначили 30-у річницю виведення військ з Афганістану

     З нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 15 лютого 2019 року в Рожнятівській центральній районній бібліотеці відбувся вечір-вшанування  «Наш біль – Афганістан».

     За традицією в цей день у бібліотечній світлиці зібралися ветерани-афганці – члени районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану. 

   

    30 років уже минуло з часу війни, яка забрала життя понад 3 тисяч наших співвітчизників, ще стільки ж стали інвалідами, а більше сотні тисяч у зовсім молоді роки посивіли і отримали звання ветеранів. Кожен 4-й учасник десятилітньої військово-політичної спецоперації Радянського Союзу в Афганістані – українець. Не відболить це горе, не виплачеться, не відпечалиться і на нашій бойківській землі…
     Рожнятівщина має свій страшний рахунок у цій сумній статистиці – майже 200 наших земляків дивилися смерті в очі серед гарячих безжальних скал Афгану, інвалідами повернулись – 6, загинуло – 4.
     БОЙКО ІВАН МИХАЙЛОВИЧ із Слободи Рівнянської
     МЕЛЬНИК ВАСИЛЬ МИХАЙЛОВИЧ із Погорільця
     ЯЦУК ВАСИЛЬ ЯРОСЛАВОВИЧ з Перегінського
     ФЕДИНЯК РОМАН МИКОЛАЙОВИЧ з Берлогів
    Вечір-вшанування розпочав молитвою отець-декан Василь Пастух.

     З вітальним словом до бойових побратимів звернувся голова РО Української Спілки ветеранів Афганістану Василь Степанович Мацевко. Зокрема він сказав: «Сьогодні дуже сумний день, тому що ми молилися зараз разом за душі загиблих побратимів. Відрадно, що кожного разу ми всі гуртуємось, допомагаємо один одному і відчуваємо підтримку районної влади». Голова організації побажав всім міцного здоров’я, спокою, мирного неба над головою.

     Ведуча заходу та упорядник книги "Афган: війна в країні обпалених гір і пісків у спогадах воїнів-афганців Рожнятівщини"  Галина Фреїшин розповіла присутнім про створення краєзнавчої книги спогадів воїнів-афганців. Вона наголосила про важливість проведеної роботи, адже нова книга відобразить яскраві приклади героїзму і мужності воїнів-інтернаціоналістів, увіковічнить імена загиблих юнаків із Рожнятівщини, розповість про долі земляків – учасників неоголошеної війни в Афганістані.
      Затамувавши подих слухали присутні на зустрічі  спогади своїх земляків, які увійдуть до майбутньої книги.
      До присутніх на заході воїнів-інтернаціоналістів звернулися голова райдержадміністрації Ірина Богданівна Люклян та голова районної ради Василь Ярославович Рибчак. Вони побажали усім міцного здоров’я, благополуччя, добробуту і сімейного затишку.

     Учасників бойових дій нагородили ювілейними медалями організації Української спілки ветеранів Афганістану.

      Музичні вітання для ветеранів-інтернаціоналістів звучали від завідувача сектору з питань культури Спаської ОТГ Мар’яни Мельник та народного аматорського вокально-інструментального  гурту  «Карпатські зорі» у складі талановитих музикантів і вокалістів: керівника Богдана Креховецького, учасників гурту Мирослава Скаб’яка, Мирослава Гальчишака, Ігоря Тринчука.

   

     Ця зустріч – дань пам′яті всім, хто причетний до героїчної і трагічної афганської війни, яку довго замовчували і яка принесла стільки горя і смертей за 10 років.

Категорія: Події | Переглядів: 905 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АНОНС



Відео про Рожнятів



Retro бібліотека



Пошук

Архів записів



Інтернет-сторінки ОТГ
Рожнятівська селищна рада
Рожнятівський ліцей
Відділ культури Рожнятівської селищної ради
Рожнятівська ДШМ
Рожнятівський БДЮТ

Корисні лінки
Українська Бібліотечна Асоціація
Бібліотечному фахівцю


Copyright Рожнятівська публічна бібліотека © 2024
Розробка та супровід Русин Галина & КОМПІК ІФ